FOTO: DPS - Danijel Živković / - FOTO: DPS - DANIJEL ŽIVKOVIć
09/06/2024 u 16:16 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Živković: Naši oponenti, koje guše nacionalisti, ostaće upamćeni kao epizodna uloga

Naši politički oponenti su u koaliciji sa nacionalistima koji ih guše svakog dana, biće politički ugušeni i nestaće, ostaće upamćeni samo kao epizodna uloga na političkoj sceni Crne Gore. To je poručio predsjednik DPS) Danijel Živković.

-Ovdje, u Mojkovcu, ćemo u decembru naredne godine još jednom potvrditi našu snagu jer DPS ovdje uživa podršku od blizu 40 odsto glasača, poručio je predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković na Opštinskoj izbornoj konferenciji te stranke u Mojkovcu - naveo je on.

Živković je pohvalio predani rad i izuzetno zalaganje aktivista DPS-a u ovom gradu.

- Ono kako ste vi stvari postavili u Mojkovcu i kako vi radite pravi je primjer kako bi trebalo da se ponašaju i drugi opštinski odbori i zato posebno želim da naglasim koliko je značajna vaša uloga u životu naše partije. Rad, dinamika, odnos prema politici, vrijednostima i poslu koji nas obavezuje i čini odgovornima prema našim životima, potomcima i budućnosti način je kako se dolazi do dobrih izbornih rezultata. Vi ste pravi primjer za to - istakao je lider DPS-a.

On je podsjetio da se unutar partije dešavaju ključne promjene, koje će, u krajnjem, doprinijeti osnaživanju DPS-a i povratku na vlast.

- Mi marljivo radimo, više puta smo od početka godine obišli Crnu Goru, odlučili smo direktno da biramo partijsko rukovodstvo na državnom i lokalnom nivou što je po prvi put da se tako nešto uopšte radi u Crnoj Gori, a slijedi i izbor opštinskih odbora. Za promjenu vlasti, naše vraćanje na vlast i kraj lošeg perioda u životu Crne Gore, treba uložiti dosta truda, napora i rada. Mi moramo opet ljude ubijedili da ovi koji su na pozicijama vlasti nijesu doviljno dobri, mada i oni sami donošnjem pogrešnih odluka ne mogu opravdati povjerenje građana, što se i dokazalo na svim prethodno održanim likalnim izborima - istakao je Živković.

Napominje da je izuzetno važno izabrati "pravu reprezentaciju ljudi koji će predstavljati DPS".

- Jer je naša partija uvijek bila prepoznata po kvalitetu kadrova i ljudi. Zbog toga i danas vraćamo povjerenje biračke javnosti. Bez politike DPS-a nema prosperiteta Crnoj Gori. Pustili smo naše političke neistomišljenike da vrše vlast četiri godine da bismo to dokazali. Na poziciji vlasti danas imate one koji donose odluke na bazi ucjena, prevara, obmana i to nije zdrava politika. I tako se ne grade zravi parnerski odnosi. To nije put u prosperitet. Ne možete javni interes držati taocem vaše politike. Danas politički subjekti koji čine vlast na državnom nivou ne mogu napraviti pojedinačno politički rezultat kakav pravi DPS nakon četiri godine u opoziciji. Kičma dostojanstvene Crne Gore su državotvorne partije, partije građanskog bloka među kojima je najjača DPS. Sve što nam se danas nudi kao alternativa našoj politici ne može se staviti u kontekst odbrane nacionalnih interesa - kazao je Živković.

On je podsjetio da DPS očekuju lokalni izbori u Kotoru, Gusinju, za par mjeseci u Glavnom gradu, te da su to izazovi koji čekaju našu politiku i, finalno, vandredni parlamentarni izbori. ć

- Naši politički oponenti su u koaliciji sa nacionalistima koji ih guše svakog dana, biće politički ugušeni i nestaće, ostaće upamćeni samo kao epizodna uloga na političkoj sceni Crne Gore. Ovdje, u Mojkovcu, ćemo u decembru naredne godine još jednom potvrditi našu snagu jer DPS ovdje uživa podršku od blizu 40 odsto glasača. Za vaš izuzetan rad uvijek ćete imati podršku u centrali partije. Vjerujem da ćemo zajedno, kroz male pobjede koje smo ostvarili i one koje nam tek predstoje, doprinijeti da DPS bude ključni stožer buduće vlasti, samo je bitno ostati vjeran svojim principima i ne praviti trule kompromise na štetu Crne Gore - zaključio je Živković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

25. jul 2024 00:01