ЖивковиЋ-Прескер / - фото: ДПС
15/06/2021 u 12:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Живковић-Прескер: Црна Гора да постигне што већи напредак у реформском процесу придруживања ЕУ

Црна Гора не смиjе дозволити да стагнира због ускопартиjских интереса, а Демократска партиjа социjалиста ће бити стожер креирања дугорочно одрживе европске платформе, нагласио је Живковић

Предсjедник Клуба посланика ДПС-ЛП, Даниjел Живковић састао се са амбасадором Словениjе у Црноj Гори, Њ.Е. Грегором Прескером.

Њих двоjица су размиjенили мишљења о тренутноj друштвено-политичкоj ситуациjи у Црноj Гори и броjним актуелним темама коjе изазиваjу пажњу jавности, саопштили су из Демократске партије социјалиста.

Живковић jе упознао амбасадора са чињеницом да владаjућа већина не поштуjе националне интересе, те да у краjњем угрожава грађански концепт државе. Посебно jе нагласио да jе дjеловањем овакве власти у значаjноj мjери урушен финансиjски систем и правни поредак, што за посљедицу може имати упитан даљи европски пут Црне Горе.

Демократска партиjа социjалиста jе са своjим коалиционим партнерима кључно трасирала пут Црне Горе ка  НАТО и ЕУ.

– Црна Гора не смиjе дозволити да стагнира због ускопартиjских интереса, а Демократска партиjа социjалиста ће бити стожер креирања дугорочно одрживе европске платформе – нагласио jе Живковић.

Он jе истакао да мора доћи до диjалога проевропских снага и да jе то jедини пут за изградњу боље будућност за Црну Гору и све њене грађане.

Амбасадор Прескер се сложио да би морале све парламентарне снаге остварити отворен диjалог и усвоjити важна компромисна рjешења у кључним питањима за будућност Црне Горе и њених грађана, поготово у виду приступања Црне Горе ЕУ, што би дониjело даљи, првенствено економски, а с тим и социjални напредак Црне Горе.

Амбасадор Прескер jе обавиjестио да ће Словениjа преузети предсjедавање Савjету ЕУ у jулу ове године и да ће у њеном програму предсjедавања политика проширења имати jедну од важниjих улога, због чега би било добро, да Црна Гора постигне што већи напредак у реформском процесу, како би брже напредовала на путу у ЕУ, што би могли констатовати и на наjављеном Самиту ЕУ – Западни Балкан, коjи ће се одржати у октобру ове године, закључили су у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 06:44