Danijel Zivkovic, Skupstina Crne Gore / DANIJEL ZIVKOVIC, SKUPSTINA CRNE GORE - LAZAR RUZIC
07/12/2022 u 15:14 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Živković: SDT radi u ime i za korist Abazovića, nemamo problem sa skidanjem imuniteta

Ovo se radi da se obori rejting DPS-a. Ne morate nam skidati imunitete, odrećićemo ih se svi do jednog, naglasio je poslanik DPS-a.

Poslanik Demokratske partije socijalista Danijel Živković smatra da se zahtjevom Specijalnog državnog tužilaštva za skidanje imuniteta narušava integritet poslanika i da se pravi šteta.

- Djelovi SDT se stavio u ruke izvršne vlasti i da služe u političkom obračunu. DPS je u prethodnih godinu i po dana podnijela na desetine krivičkih prijava, a ni na jednu nismo dobili odgovor. SDT radi u ime i za korist Abazovića koji želi da vrati politički integritet. On pokušava da nanese štetu ljduima iz DPS-a, to što radi nije dobro, ocijenio je Živković na pres koferenciji..

Naveo je da SDT nema nikakvu reakciju i tretman prema onome što se dešava u Šavniku.

- Mi nemamo nikakav problem sa utvrđivanjem odgovornosti, čak smo i glasali za skidanje imuniteta našim poslanicima. Naše kolege su svjesne da su radile zakonito, ali su djelovi SDT-a istrumentalizovani da nanose štetu političkim poslanicima po nalogu Dritana Abazovića, istakao je on.

Naglasio je i da je presedan SDT-a da se tako brzo reaguje na neku krivičnu prijavu.

- Podržavamo kolege i ponašaćemo se principjelno. Nećete nas uplašiti akcijama, svakako ćemo imati odgovor na ovo, kazao je Živković.

Ponovio je da nemaju problem sa skidanjem imuniteta, te podsjetio da su i ranije predlagali da se svima njima skine imunitet.

- Ova krivična prijava je podnešena 21. oktobra,  a zahtjev u novembru. Zaista brza reakcija tužilaštva. Sada nakon mjesec dana imamo podnošenje zahtjeva. Nemamo problem da se utvrdi bilo čija odgovornost. Ovo se radi da se obori rejting DPS-a. Ne morate nam skidati imunitete, odrećićemo ih se svi do jednog, naglasio je poslanik DPS-a.

Vjeruje u svoje kolege i kako su radili u komisiji za dodjelu stanova.

- Imali vam šta čudno u ovom djelovanju Tužilaštva koje nije bilo ovako brzo ni kad je bio u pitanju državni udar. Mislite da ovo za skidanje imuniteta nije orkestrirano i dogovoreno, upitao je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. april 2024 20:21