Sjednica Zakonodavnog odbora / - SCREENSHOT YT
29/09/2022 u 21:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zogović: Đukanović ne poštuje Skupštinu; Sekulić: Predsjednik nije pobjegao

Kada Vlada šalje predlagače to funkcioniše u parlamentu, a kada predsjednik Đukanović pošalje ovlašćene predlagače onda očito da parlamentarna većina ima problem, rekao je Sekulić

Sjednica parlamenta koje je zakazana za sjutra najbolja je prilika da se pokaže da li zaista postoji parlamentarna većina koja je od predsjednika države Mila Đukanovića tražila da dobije mandat da konstituiše novu Vladu, kazao je u emisiji "Argumenti" na TVCG poslanik Demokratkog fronta Milun Zogović.

-To će biti i jasan odgovor da li je predsjednik Đukanović prekršio Ustav i da li nije iskoristio svoje ustavne dužnosti i nadležnosti da parlamentarnoj većini povjeri mandat za formiranje Vlade- naveo je Zogović.

On je istakao da ne želi da prejudicira nikakvu potencijalnu odluku na sjutrašnjoj sjednici parlamenta.

-Rekao sam kristalno jasno da će se sjutra utvrditi da li postoji parlamentarna većina ili ne, ali ako želimo da prokomentarišemo možemo jasno i otvoreno. Bile su danas sjednice dva radna tijela Skupštine na kojima se pojavila Đukanovićeva inicijativa za skraćenje mandata skupštini i Đukanović je pobjegao odnosno, nije se danas pojavio na radnim tijelima Skupštine, što je bio obavezan kao predlagač- naveo je Zogović.

Poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić kazao je da je predsjednik Đukanović predložio Skupštini da skrati mandat, na osnovu Ustava i da on ima to pravo.
 

Sekulić je kazao da Đukanović nije pobjegao nego je u skladu sa poslovnikom poslao obavještenje Skupštini.

-U nastojanju da riješi duboku političku krizu, rekao bih instucionalnu krizu, s obzirom da nemamo kompletan sudski savjet, da imamo v.d stanje u pravosuđu, predsjednik Đukanović je predložio Skupštini da skrati mandat. Na osnovu Ustava on ima to pravo da predloži Skupštini i to je moglo da uradi 25 poslanika DPS-a- istakao je Sekulić.

On je naveo da nema nikakvu dilemu oko toga da je ta inicijativa apsolutno ustavna.

-Nije predsjednik Đukanović pobjegao nego je u skladu sa poslovnikom poslao obavještenje Skupštini da će doći njegovi ovlašćeni predlagači. Naravno, kada Vlada šalje predlagače to funkcioniše u parlamentu, a kada predsjednik Đukanović pošalje ovlašćene predlagače onda očito da parlamentarna većina ima problem- istakao je Sekulić.

Đukanovićev kabinet: Skupštinski poslovnik je prekršen u strahu od izbora

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. novembar 2022 17:53