Abazović / -FOTO: IVAN PETROVIć IPE
23/01/2023 u 12:44 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zoronjić brani Abazovićev pokret: Vodi se propaganda protiv URA, glasaćemo za sudije

Kolege iz opozicije, ako im je stalo do EU integracija glasaće za deblokadu Ustavnog suda, kazala je ona

Građanski pokret URA glasaće za sva četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, saopštila je članica Ustavnog odbora Skupštine Crne Gore Suada Zoronjić.

Ona je pozvala kolege iz opozicije da učine isto i odblokiraju ovu instituciju čiji je rad, kako tvrdi, ključni za organizovanje i sprovođenje izbornog procesa i čuvanja ustavnosti i pravnog poretka države.

Ona je kazala da je poslanički klub "Crno na bijelo" u prethodnim procesima izbora sudija za Ustavni sud i Sudski savjet jedini poslanički klub koji je glasao za svih osam predloženih kandidata.

- Propagandom se želi iskriviti stvarnost i zamjenom stvoriti osjećaj da URI nije stalo do izbora sudija Ustavnog suda. Kao i prethodnog puta i ovog ćemo glasati za sva četiri kandidata i time na djelu pokazati našu privrženost u rješavanju ovog pitanja. Kolege iz opozicije, ako im je stalo, kao što deklarativno iznose, do EU integracija glasaće za deblokadu Ustavnog suda. poručila je Zoronjić.

Naglasila je da je proces oko izbora sudija Ustavnog suda transparentan, inkluzivan i kvalitetan.

- Vjerujem da ćemo od prijavljenih kandidata izabrati četiri najkvalitetnija u profesionalnom smislu i da će na kraju svaki od osamdeset i jednog poslanika glasati za njih - zaključila jeZoronjić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. mart 2023 14:27