Zoronjić / Foto: IVAN PETROVIC-IPE
12/12/2022 u 16:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Zoronjić o političkoj situaciji u BP: DPS će iseliti i ovo malo naroda što je ostalo

Bošnjačka stranka je i ovaj put dala vještačko disanje DPS -u, kazala je ona

Bošnjačka stranka u Bijelom Polju izabrala je da ide putem kojim ih vodi DPS, prokomentarisala je političku situaciju u Bijelom Polju funkcionerka Građanskog pokreta URA Suada Zoronjić. 

- Pregovori koje su kao opozicija vodili u tri kruga sa BS-a bili su konstruktivni i korektni, gdje je pregovarački tim ispred BS-a tražio isključivo mjesto predsjednika i uz to i glavnog administratora, kao i 40 odsto funkcija. Kako bismo pokazali da smo spremni za promjene koje će dovesti do boljeg  životnog standarda građana, do pomirenja i suživota, dali smo tokom pregovora sa BS-a sve sto su tražili. Međutim, ni to nije bilo dovoljno da  BS krene putem pomirenja i da prihvate pruženu ruku iskrenih sagovornika, čija je namjera bila najiskrenija u smislu da Bijelo Polje učine boljim mjestom za život svih građana, ma koje vjere i nacije bili - kazala je Zoronjić. 

Ona je kazala ih iz BS-a nije udostojila obavještenjem da su već dogovorili da ostanu uz skute tradicionalnih partnere,  a i time pokažu građanima Bijelog Polja da nijesu spremni za iskorak na pomirenje i bolji život svih.

- Očigledno je da su im pregovori sa nama poslužili kao odskočna daska da povećaju sebi cijenu i odskoče, ali ni to nisu mogli valjano odraditi, pa su umjesto više, izabrali manje. BS je ovim činom prevarila bošnjački narod, praveći dil sa DPS-om da predsjednik Opštine bude sadašnji predsjednik Petar Smolović, a ne nosilac liste Dizdarević. Očigledno je da čin prevare mogu podjeliti nosioci lista i DPS-a i BS-a, imajući u vidu da im je biračko tijelo većinom bošnjački narod, ali da opštinu vodi Bošnjak mnogo je bliže onima koji su spremni da građane Bijelog Polja vode putem prosperiteta, a to je u ovom slučaju opozicija koja je bila saglasna da Suljević bude predsjednik Opštine Bijelo Polje, jer je to isključivo traži - kazala je Zoronjić.

Istakla je i da ostaje žal sto građani u narednom periodu od četiri godine, neće osjetiti nikakav napredak i boljitak, iako su jasno i glasno rekli da žele promjene.

- Nažalost, Bošnjačka stranka je kao i uvijek i ovaj put dala vještačko disanje DPS, da u narednom periodu urnišu i isele još ovo sto je ostalo - zaključila je ona.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 01:07