Фото: Википедија
07/05/2021 u 08:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Данас конституисање власти у Никшићу

На дневном реду конститутивне сједнице биће верификовани одборнички мандати у складу са резултатима локалних избора одржаних 14. марта

Конститутивна сједница Скупштине општине Никшић, на којој ће бити верификовани мандати одборницима и изабран њен предсједник, биће одржана данас, чиме ће нова власт преузети управљање градом, jaвља агенција МИНА.

Сједницу, која ће почети у десет сати, заказао је досадашњи предсједник Скупштине општине Радивоје Никчевић, а сходно законској процедури о формирању власти, предсједаваће најстарији одборник, лидер изборне листе За васкрсење Никшића, Миодраг Давидовић.

На дневном реду конститутивне сједнице биће верификовани одборнички мандати у складу са резултатима локалних избора одржаних 14. марта, а за предсједника Скупштине општине Никшић требало би да буде изабран представник изборне листе Мир је наша нација – Не дамо Никшић.

Након конститутивне сједнице Скупштине у најкраћем законском року биће одржано наредно засиједање на коме би за предсједника Општине требало да буде изабран носилац изборне листе За будућност Никшића, Марко Ковачевић.

На протеклим локалним изборима у Никшићу коалиције које врше власт на државном нивоу, освојиле су укупно 22 мандата од 41 одборничког мјеста у никшичкој Скупштини.

Коалиција За будућност Никшића, коју предводи Демократски фронт, добила је 11 мандата, а десет коалиционе листе Мир је наша нација - Не дамо Никшић, на челу са Демократама и један Црно на бијело-Може Никшић.

Коалицији Европски тим за Никшић, коју предводи Демократска партија социјалиста (ДПС), припало је 18 мандата, што је појединачно најбољи изборни резултат.

Народни покрет Миодрага Давидовића За васкрсење Никшића има један одборнички мандат, док Социјадемократска партија(СДП) Срцем за Никшић није успјела да пређе цензус.

Право гласа на локалним изборима у Никшићу имало је 58.833 грађана, од којих је око 82 одсто гласало за једну од шест изборних листи.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 13:44