Са трибине у / -DPS
27/04/2021 u 11:35 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Европски тим за Херцег Нови: Имамо визију развоја туристичког сектора

Коалиција се залаже за суштинске промјене
„Европски тим за Херцег Нови“ има jасну визиjу развоjа туристичког сектора и културне политике, а у тим областима су неопходне суштинске промjене како би Нови постао модеран европски град, саопштено је из те коалиције.

Кандидат за одборника Jелена Дабовић навела jе да је претходна власт мало урадила на побољшању туристичког и угоститељског сектора.

Она jе подсjетила да jе Демократска партиjа социjалиста заслужна што jе Херцег Нови добио вриjедне туристичке локациjе проjекте попут Портонови и неколико других хотела са четири звјездице или пет звjездица, што jе знатно утицало на раст прихода од туризма.

– „Европски тим“ у Херцег Новом има план како да се направи искорак у том сектору. Идентификоваћемо и покренућемо све до сада нереализоване туристичке потенциjале Херцег Новог. Такође, оживjећемо културу и вратити је гдjе jоj jе мjесто – поручила jе Дабовић.

Додала је да ће будући развоj туристичке привреде бити заснован и на већем коришћењу и увезивању са модерним ИТ рjешењима.

Кандидат за одборника Никола Вуковић наjавио jе да ће радити на унапређењу инфраструктуре, а као конкретне проjекте, између осталог, навео jе замjену старе уличне расвjете новом лед расвjетом и обнову старих фасада у ужем градском jезгру.

–Мислим да би требало урадити степенице од Херцег Стjепана до Белависта поред Парохиjског дома до Jужног улаза Канли-куле. Такође, неопходно jе да функционално повежемо Цитаделу, Канли-кулу и Шпањолу – навео jе Вуковић.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 01:17