Ђорђе Радуловић / - DUSKO MILJANIC 81000 PODGORICA
29/04/2021 u 13:06 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Европски циљеви темељ за економско повезивање Црне Горе и Молдавиjе

Економска дипломатиjа и привлачење страних инвестициjа jедан је од приоритета у раду црногорске дипломатско-конзуларне мреже, казао је министар Радуловић
Приjатељски односи између Црне Горе и Молдавиjе темеље се на европским циљевима и броjним потенциjалима за продубљивање привредне сарадње, истакао jе министар вањских послова Ђорђе Радуловић у телефонском разговору са привременим премиjером и министром вањских послова и европске интеграциjе Републике Молдавиjе Аурелиjем Ћокоjем.
– Економска дипломатиjа и привлачење страних инвестициjа jедан је од приоритета у раду црногорске дипломатско-конзуларне мреже. У том контексту постоjи потенциjал за продубљивање сарадње у броjним областима, нарочито у туризму, енергетици, инфраструктури и пољопривреди, као и потреба даљег унапређења робне размjене и подстицања улагања, те ефикасниjег коришћења инвестиционих потенциjала – казао је министар Радуловић.
Изразио је подршку Црне Горе Молдавиjи на њеном зацртаном европском путу, истакавши чињеницу да европске вриjедности, као и даља демократизациjа наших друштава представљаjу додатни подстицаj повезивања двиjе земље.
Ћокоj је изразио увjерење да ће комуникациjа у наредном периоду бити додатно интензивирана и поздравио посвећеност Црне Горе развоjу сарадње кроз учешће у регионалним организациjама. Двоjица званичника разговарали су о значаjу Савjета за регионалну сарадњу, оциjенивши да би у наредном периоду требало уприличити међусобне посjете званичника у циљу разматрања значаjних питања за даље унапређење билатералних односа.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

15. april 2024 18:55