/ Ервин Ибрахимовић
05/05/2021 u 06:30 h
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић: Сачуваћемо јединство Бошњачке странке

Бошњачка странка, као легитимни политички представник бошњачког народа, са подршком од преко 16.000 гласова, наставља мисиjу коjу jе успjешно започела 2006. године, рекао је Ибрахимовић

Бошњачка странка jе спремна да буде партнер када jе риjеч о наставку започетих реформи у друштву, као и у наставку европских интеграциjа Црне Горе, казао је посланик те странке Ервин Ибрахимовић за дневне новине „Дан” коментаришући процедури у странци у сусрет конгресу. Иначе, Ибрахимовић је предложен за предсједника странке од свих општинских одбора БС који су до сада одржали сједнице и изјаснили се о кандидатима за страначког лидера.

Ибрахимовић је рекао да ће тачан датум одржавања конгреса бити утврђен на сједници главног одбора која ће бити одржана у наредних десет дана.

– У складу са епидемиолошком ситуацијом, биће одлучено да ли ће конгрес бити одржан уз физичко присуство делегата или онлајн. Прерана смрт нашег дугогодишњег лидера Рафета Хусовића велики jе губитак не само за његову породицу, већ и за циjели бошњачки народ и државу Црну Гору. Политичка визиjа, исправни пут коjим се кретала Бошњачка странка и политички резултати коjи су постигнути у претходном периоду представљаjу снажан темељ за стварање бољих услова за све грађане Црне Горе, али и велику обавезу и одговорност за будућег предсjедника и руководство Бошњачке странке – навео је Ибрахимовић.

Важан циљ промоција културе и традиције

Ибрахимовић истиче да будући предсjедник БС, "партиjе коjа jе у досадашњем раду показала висок степен одговорности и залагања у правцу очувања суверенитета државе Црне Горе, демократизациjе друштва, мултиетничког и мултивjерског склада", мора бити свjестан указане части, али и одговорности према онима коjи ће га изабрати, као и према грађанима Црне Горе.
– Оно што треба да охрабри не само бошњачки народ, већ и цjелокупну jавност Црне Горе, jесте да jе БС у претходном периоду успио да изњедри велики броj људи коjи ће знати да се искрено боре за очување идентитета Бошњака у Црноj Гори и промоциjу културе и традициjе, наравно уз допринос очувању концепта грађанске Црне Горе. То су круциjални правци, коjи ће бити у фокусу политике Бошњачке странке и у наредном периоду – казао је Ибрахимовић.

Он је додао да им активности спроведене у сусрет конгресу даjу за право да искажу задовољство jединством постигнутим унутар партиjе.

– У jединству jе снага и задовољан сам што Бошњачка странка показуjе висок степен политичке зрелости у тренуцима када jе политичка сцена у Црноj Гори изузетно турбулентна. Процедура око предлагања кандидата за предсjедника Бошњачке странке jе још у току. Морам исказати захвалност свим одборима БС коjи су предложили да jа будем кандидат за предсjедника странке. Бошњачка странка, као легитимни политички представник бошњачког народа, са подршком од преко 16.000 гласова, наставља мисиjу коjу jе успjешно започела 2006. године – рекао је Ибрахимовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 01:45