Избори, Херцег Нови / - Избори, Херцег Нови
09/05/2021 u 20:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изјаве носилаца листа прије закључења биралишта

У Херцег Новом грађани су гласали на локалним изборима на којима учествује шест листа које се боре за 35 мандата у херцегновском парламенту. Право гласа има 25.521 бирач, а од шест листа – пет је коалиција и једна партија.

Након што су затворена сва бирачка мјеста у Херцег Новом, чији су грађани данас тамо гласали на локалним изборима, политичке партије изнијеле су своја очекивања, ставове и процјене рмогућих резултата.

Катић:  Убијеђен у побједу

Стеван Катић носилац листе „Ни лијево, ни десно. Правац Нови” и досадашњи предсједник Општине Херцег Нови,  казао је да од локалних избора очекује да Новљани потврде оно што су потврђивали свих ових година.

-А то је убједљива побједа над оним што смо имали претходних 30 година. То више нико не доводи у питање. Само је питање колика ће та разлика да буде у корист свих опозиционих партија-рекао јеКатић.

Што се тиче коалиције „Ни лијево, ни десно. Правац Нови”, Катић је убијеђен да ће однијети убједљиву побједу.

Дабовић: Наша очекивања су позитивна

Носилац листе Европски тим за Херцег Нови Предраг Дабовић искористио је право гласа. Он је, у изјави за медије казао да је задовољан кампањом.

-Наша очекивања су јако позитивна. Желим да поздравим све наше суграђане и да пожелим срећан Дан побједе над фашизмом и Дан Европе и да искористе овај лијеп дан да изађу на биралишта, јер су ипак они ти који бирају сервис наше Општине која ће да их представља наредне четири године- рекао је Дабовић.

Отовић очекује изванредан резултат

Носилац листе “За Будућност Црне Горе Херцег Нови" Иван Отовић је након гласања рекао да очекује изванредан резултат на овим изборима.

-Водили смо позитивну и афирмативну кампању и наши суграђани су то препознали и очекујемо већи број гласача него прије четири године. Вјерујем да ће грађани гласати за нас и да ћемо већ сјутра са својим коалиционим партнерима почети да раде на побољшању услова живота Новљана. Заједно ћемо радити да Херцег Нови напокон крене, да развијамо и опорављамо наш туризам, инфраструктуру, и да се посветимо проблемима који море наш град- казао је он.

Рашковић: Грађани да допринесу гласом

Носилац листе  Дритан Абазовић "Црно на бијело Може бокешки”, Драшко Рашковић рекао је да очекује да ће грађани масовно да изађу на гласање и да својим гласом дају свој допринос да Херцег Нови буде бољи.

-Такође очекујем да дан избора протекне мирно-казао је Рашковић.

Право гласа има 25.521 бирач

У Херцег Новом грађани  су гласали на локалним изборима на којима учествује шест листа које се боре за 35 мандата у херцегновском парламенту. Право гласа има 25.521 бирач, а од шест листа – пет је коалиција и једна партија.

Прва на гласачком листићу је Новска листа, чији је носилац Саво Марић,  а друга је коалиција Европски тим за Херцег Нови, коју чине Демократска партија социјалиста и Социјалдемократе, а носилац листе је доктор Предраг Дабовић. Права Црна Гора и Група грађана Глас за наш Нови су трећи са листом Прави Нови-Слобода је у нашим рукама коју предводи Милан Зарић. Четврта на листи је изборна листа За будућност Херцег Новог и Боке коју чине Демократски фронт, Социјалистичка народна партија и Радничка партија, а предводи је Иван Отовић. Пета је коалиција Ни лијево ни десно, правац Нови, коју чине Демократска Црна Гора, Нови побјеђује, Демос и Партија пензионера, инвалида и реституције, а носилац је актуелни предсједник Општине Стеван Катић. На шестом мјесту коалиција Црно на бијело може бокешки, коју чине Грађански покрет УРА, Бокешки форум, Иницијатива Бокобран, ЦИВИС и нестраначки појединци, а носилац листе је Драшко Рашковић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 13:44