/ Цетињски манастир
05/05/2021 u 09:54 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Митрополиjа: Више не постоjи контекст у коме би Црква давала подршку политичким партиjама

МЦП сматра да jе непримjерено свакодневно прозивање Цркве у вези тема „коме jе она наклоњена , коме jе одала признање, а коме ниjе”

Митрополиjа црногорско-приморска jе саопштила да више не постоjи контекст у ком би се Црква опредjељивала између странака и партиjа, нити таj у коме би она своjу подршку некоме давала а неком ускраћивала – када се ради о такмичењу између странака, а поготово не у току предизборних кампања. 

МЦП jе поводом наjновиjих полемика коjе су изазвале неке црквене активности подсjетио jавност да су врата Цркве, као и увиjек до сада, отворена за све добронамjерне госте, вjернике и поштоваоце.

– Али након прошлогодишњих збивања у земљи, више не постоjи контекст у ком би се Црква опредjељивала између странака и партиjа, нити таj у коме би она своjу подршку некоме давала а неком ускраћивала – када се ради о такмичењу између странака, а поготово не у току предизборних кампања. Наше очинско гостољубље чинимо према свима, па и према политичарима и вршиоцима државних функциjа – и то увиjек са вjером да се оно неће употребљавати у сврхе страначких и предизборних кампања – кажу у Митрополиjи.

МЦП сматра да jе непримjерено свакодневно прозивање Цркве у вези тема „коме jе она наклоњена, коме jе одала признање а коме ниjе”.

– Бог види, народ зна да циjени, а Црква неће пропустити да похвали и благосиља свачиjе заслуге у покретању, одржавању и побjеди свенародног литиjског покрета коjи jе донио бољи и праведниjи Закон о слободи вjероисповиjести и одбранио Цркву од несвакидашњег напада на њену имовину и интегритет. Онаj залог свенародног jединства, братске слоге и грађанског разумjевања проjављеног на литиjама треба чувати, jер jедино њим можемо градити бољу и љепшу будућност – закључуjе Митрополиjа црногорско-приморска.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. april 2024 19:05