Драшко Рашковић / УРА
04/05/2021 u 17:10 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Носилац листе "Може Бокешки": Вратићемо болницу Мељине граду и држави

Први сљедећи потез коалиције био би јачање ве здравстбене установе, поручује Рашковић

Носилац листе Црно на бијело – Може Бокешки Драшко Рашковић казао је да ће иницирати раскидање приватизационог уговора Болнице Мељине са Атлас групом и ову, здравствену институцију вратити у окриље јавног здравства у Херцег Новом.

Према његовим ријечима, први сљедећи потез те коалиције био би јачање те болнице.

- Наш Нови је само прије пар деценија био високорангиран у земљи и окружењу са сигурно највише здравствених радника по броју становника, а реномирана Војна болница Мељине је тај мозаик употпуњавала. На жалост свих нас данас имамо болницу која је блиједа сјенка некадашње и једва успијева да збрине мали број наших суграђана. Сву трагедију њеног пропадања још више је истакла пандемија коронавируса, због чега теже обољеле из нашег града транспортујемо у болнице у Бару и Kотору - наводи Рашковић.

Он је подсјетио да историја пропадања Болнице Мељине започиње одлуком ДПС владе из 2010. године да се крене у њену приватизацију.

- Иако су се за куповину болнице тада интересовали озбиљни купци из иностранства, који су већ посједовали овакве установе, Влада је донијела одлуку да се приватизациони уговор склопи са Атлас групом која је у свом саставу, као једину медицинску установу, навела приватну болницу у Kраљеву а која је у суштини постојала само на папиру. Болница је купљена за обвезнице којима је непосредно пред куповину волшебно порасла вриједност. Већ тада је било јасно да иза те приватизације не стоји воља за унапријеђењем здравственог система града, регије и државе, већ намјера да се уништавањем болнице, што би у крајњем водило њеном затварању, дође до атрактивног грађевинског земљишта - додаје он.

Рашковић је још казао да је процес раскидања уговора са Атлас групом могао бити покренут много раније.

- Вратићемо болницу граду и држави, а одговорне, попут ДПС-овог министра Будимира Шегрта, који је већ кривично санкционисан, привешћемо лицу правде. За Херцег Нови у којем здравство заузима важно мјесто у развоју града - закључио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 04:29