Предсједник Ђукановић са студентима / - фото: Кабинет предсједника
10/05/2021 u 20:48 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић са црногорским студентима у Будимпешти

Једини пут да се убрза развоj и перспектива Црне Горе и заустави одлив наших људи jе улагање у знање, системски рад на реформама и достизање европских стандарда, казао је Ђукановић

Предсjедник Црне Горе Мило Ђукановић сусрео се данас у Будимпешти и са црногорским студентима коjи студираjу у Мађарскоj у оквиру програма „Stipendium Hungaricum”.Студенти Елена Поповић, Гоjко Бошковић, Катарина Прелевић, Jана Марjановић, Радосав Разић и Владимир Ђукановић захвалили су Предсjеднику за указану пажњу и исказали задовољство односом амбасаде Црне Горе према 80-ак студената коjи се тренутно школуjу у Мађарскоj. Нагласили су да ће им искуство студирања у иностранству бити веома важно када се врате у Црну Гору да примиjене своjа знања.

Исказали су интересовање за Предсjедниково виђење друштвених и политичких прилика у Црноj Гори у контексту нjихове перспективе, превазилажења подjела и сигурне будућности за младе.

Предсjедник jе казао да га радуjе што су захваљуjући добрим односима двиjе државе у прилици да буду корисници вриjедних стипендиjа, стекну драгоцjена знања и за њих лично и за државу.

– Једини пут да се убрза развоj и перспектива Црне Горе и заустави одлив наших људи jе улагаЊе у знање, системски рад на реформама и достизање европских стандарда – казао jе он.

Ђукановић је истакао да ће се тако превазићи наслиjеђене подjеле, али и сприjечити утицаj ретроградних политика. Храбри чињеница да млади све више препознаjу припадност своjоj држави и њеном добру, без обзира на политичку и било коjу другу опредиjељеност.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 09:09