/ Рифат Фејзић (Screenshot)
13/05/2021 u 07:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Рифат Фејзић: Приврженост вjери и посвећеност доброти основ поуздања и курс успjеха

Молитвом одмах након свитања муслимани су обиљежили први дан Рамазанског бајрама, једног од два најважнија празника. Вјерници се радују јер су испостили мјесец рамазан, обновили своја знања и потврдили покорност Богу

Данас почиње Рамазански бајрам, један од два најзначајнија исламска празника. Обиљежава се крај једномјесечног поста и почетак весеља и слави се три дана.

Молитвом одмах након свитања муслимани у Црноj Гори су обиљежили први дан Рамазанског бајрама, једног од два најважнија празника. Вјерници се радују јер су испостили мјесец рамазан, обновили своја знања и потврдили покорност Богу.

Ове године Рамазан jе почео jе 13. априла, а биће завршен вечерас ифтаром у 20 сати и четири минута.

Реис исламске заjеднице Рифат Феjзић честитао jе Рамазански баjрам са поруком да су приврженост вjери и посвећеност доброти основ поуздања и курс успjеха.

Рамазански баjрам реису и вjерницима су честитали и црногорски званичници. Предсjедник Мило Ђукановић у честитки jе навео да нас древни празник Рамазанског баjрама упућуjе духовним кориjенима ислама и основним начелима хуманизма.

Предсjедник Скупштине Алекса Бечић у честитки навео jе да узвишене вриjедности Баjрама треба да буду истински подстицаj за ширење међусобног помирења и сарадње међу припадницима свих вjера и нациjа у нашоj држави, посебно у изазовним временима коjе изискуjу стрпљење и толеранциjу.

Рамазански баjрам честитао jе и премиjер Владе Здравко Кривокапић уз поруку да богата искуства и тековине исламске вjере, коjа људе чини бољима, мудриjима и приступачниjим, с духом заjедништва, разумиjевања и саосjећања до краjа испуни и заjедничку кућу Црну Гору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 11:10