Нермин Абдић / -ДПС
02/06/2022 u 18:02 h
Dejan BogojevićDejan Bogojević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абдић за "Дан" Примали смо и пацијенте, нијесмо само дегустирали храну

Агенда која је објављена на порталима није вјеродостојна. Имали смо радни дио и прије подне и послије подне, а ко год је био на симпозијуму зна да то није само стручни скуп, него домаћин представља и своју државу, казао је Абдић

Потпредсједник Асоцијације трауматолога и ортопеда Црне Горе хирург Нермин Абдић казао је за "Дан" да су нетачни наводи да су протеклог викенда организовали симпозијум ортопеда у Улцињу са само два сата ефективног рада и због дегустације хране и пића. Семинар "Ортопедски дани" одржан је од 27. до 29. маја у Улцињу, а према агенди која се појавила на порталима, рад стручњака био је предвиђен само једног дана, и то неколико сати.

Абдић тврди да су имали цјелодневне стручне скупове и дио намијењен за све грађане који су могли да траже мишљење иностраних стручњака за своје проблем из области ортопедије и трауматологије. Он је истакао да је ружно и некултурно да се један такав скуп повезује са политиком, што му се спочитава, како сматра, јер је члан Демократске партије социјалиста.

У агенди коју су објавили портали наводи се да је првог дана симпозијума у Улцињу, у петак, био предвиђен долазак учесника, постављање промо материјала, пиће добродошлице и свечана вечера. У суботу је након доручка од 11 до 13 организовано крстарање Бојаном, затим свечани ручак у 15 часова, а од 17 до 19 одржан је радни дио скупа – састанци и предавања. У недјељу, посљедњег дана симпозијума, организован је Дан отворених врата, током којег су грађани могли да затраже стручно мишљење од учесника.

– Имали смо учешће 50 стручњака, међу којима су били и један од најпознатијих ортопеда у Европи и свијету Катагај Озтурк и шеф катедре ортопедије на Медицинском факултету у Београду Горан Тулић. Агенда која је објављена на порталима није вјеродостојна. Имали смо радни дио и прије подне и послије подне. Ко год је био на симпозијуму зна да то није само стручни скуп, него домаћин представља и своју државу. Ваљда смо морали људима дати вечеру и представити град у коме смо били смјештени. Грађани су у недјељу имали прилику да затраже стручну помоћ стручњака из читаве Европе и тај дио симпозијума смо назвали "Отворена врата". Размијенили смо искуства и издали сертификате учесницима симпозијума и наша држава може бити поносна што смо овдје окупили такве љекаре – рекао је Абдић.

Учествовали стручњаци из Њемачке, Италије и Швајцарске

Абдић је казао да је симпозиjум окупио ортопеде специjалисте и специjализанте из Црне Горе, региона и Европе.

– Поред осталих, учествовали су најугледниjи ортопеди из Турске, Њемачке, Италиjе и Шваjцарске. Ово је била прилика и да се уруче захвалнице и дипломе почасним члановима Асоциjациjе црногорских ортопеда и трауматолога. За развој гране медицине уручени су сертификати свим љекарима учесницима – рекао је Абдић.

Он је исказао захвалност друштвено одговорним поjединцима коjи су помогли одржавање симпозиjума.

 

 

Он је казао да је за организовање Симпозијума била задужена Асоцијација ортопеда и трауматолога Црне Горе и да су на најбољи начин промовисали Црну Гору.

– Осим начина лијечења и нових захвата, представили смо и љепоте овог дијела Црне Горе. Критике на рачин симпозијума су неосноване јер је мени сваки пацијент исти и не гледам којој партији припада јер сам положио Хипократову заклетву, али мислим да је један број људи у Црној Гори није положио етичку заклетву и све покушавају да ставе у раван политике и неких скривених интереса. У програм симпозиjума укључен jе и велики броj младих љекара и имали смо jединствену прилику да се видимо наjновиjа достигнућа у области ортопедиjе Све jе било замишљено као интерактивна комуникациjа, гдjе су, осим предавања, сви учесници имали прилику да се укључе, изнесу ставове и дебатуjу – навео jе Абдић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 03:40