/ - ФОТО: UNSPLASH
31/05/2022 u 07:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АМСЦГ: Опрез због мокрих путева и смањене видљивости

Ауто-мото савез због најављених нестабилних временских прилика, савјетују опрезну возњу прилагођену временским и саобаћајним условима

У Црној Гори јутрос се саобраћа по мјестимично мокрим путевима уз смањену видљивост, саопштили су из Ауто-мото савеза Црне Горе (АМСЦГ).

АМСЦГ због најављених нестабилних временских прилика, савјетују опрезну возњу прилагођену временским и саобаћајним условима.

Из АМСЦГ-а су упозорили на могуће ситније одроне дуж клисура и усјека.

Саобраћај на магистралном путу М-6 на дионици Михајловица - (Ранче) Пљевља због реконструкције биће обустављен од 11 до 15 сати.

На магистралном путу М-5 Рожаје-Шпиљани због радова саобраћај се обуставља од осам до 11 и од 13 сати и 30 минута до 16 сати и 30 минута.

Због санације клизишта на магистралном путу м-3 дионица Шћепан Поље-Никшић промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту радова. На том путу саобраћај ће прије Плужина бити обустављен од девет до 11 сати и од 13 до 15 сати.

На регионалном путу Р-13, од петље Матешево до истоименог насеља, саобраћај ће због реконструкције за све врсте возила бити привремено обустављен. Саобраћај ће се усмјеравати преко аутопута.

На магистралном путу М-3, дионица Дебели Бријег-Мељине, у мјесту Топла, због санације клизишта саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни.

На магистралном путу М-3 дионица Херцег Нови-Липци, у мјесту Бијела саобраћај је због реконструкције промијењен са двосмјерног на једносмјерни уз повремене прекиде не дуже од 15 минута.

Због изградње булевара од раскрснице Подгорица-Цетиње-Никшић до Команског моста, саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни.

На магистралним путевима М-1 Петровац-Бар-Улцињ и М-1 Кртолска раскрсница-Петровац саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни од седам до 19 сати због асфалтирања саобраћајница.

На магистралном путу М-3, дионица Даниловград-Подгорица, у току је реконструкција пута, због чега се саобраћа наизмјенично једном траком на мјестима радова, а могући су повремени прекиди саобраћаја не дужи од 15 минута.

Саобраћај ма магистралном путу М-1 на дионици Мељине - Липци, због изградње канализационе мреже, промијењен је у мјесту Мељине са двосмјерног на једносмјерни.

Због реконструкције регионалног пута Р-1, дионица Мојковачка улица, саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни са повременим прекидима не дужим од 15 минута.

Због санације регионалног пута Р-13, дионица Матешево-Колашин, у зони Матешева саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни, са повременим прекидима не дужим од 15 минута.

Из компаније ЦРБЦ, која прави ауто-пут, обавијестили су да је приступ градилишту дозвољен само запосленима уз посједовање нове пропуснице.

Наводи се да је ограничење брзине у тунелима 20 километара на сат (км/х), док је ограничење брзине кретања на мјестима гдје су радови завршени 40 км/х.

“Свако прекорачење брзине ће се евидентирати и адекватно санкционисати од полиције”, каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. februar 2023 06:29