/ В. Шпањевић
25/01/2022 u 08:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АМСЦГ: Опрезно у вишим предјелима због снијега у поледице

Из Ауто-мото савеза Црне Горе су казали да је посебан опрез потребан на критичним дионицама у вишим планинским предјелима као што су мостови, превоји и прилази тунелима

У Црној Гори у нижим предјелима јутрос се саобраћа по претежно сувим путевима, док на сјеверу има снијега и поледице, саопштено је из Ауто-мото савеза Црне Горе (АМСГ).

Они су казали да је посебан опрез потребан на критичним дионицама у вишим планинским предјелима као што су мостови, превоји и прилази тунелима.

Употреба зимских гума обавезна је до 1. априла, на путевима гдје је то назначено саобраћајном сигнализацијом, без обзира на то да ли на том путу постоје зимски услови.

За вријеме снијежних падавина забрањен је саобраћај за камионе са приколицом и шлепере на дионицама преко планинских превоја у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом.

На магистралном путу М-3 Даниловград-Подгорица саобраћа се једном траком наизмјенично, на мјестима извођења радова, а могући су и повремени прекиди саобраћаја не дужи од 15 минута.

Због радова на изградњи булевара у Подгорици, од раскрснице Подгорица-Цетиње-Никшић до Команског моста, измијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту изводјења радова.

Због радова на измјештању водовода од хотела Маестрал до плаже Каменово у Будви доћи ће до промјене режима саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни.

На првој дионици ауто пута Подгорица-Матешево забрањен је пролаз за вријеме радова.

Пролаз је једино дозвољен возилима која посједују пропусницу компаније ЦРБЦ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:47