/ - UNSPLASH
21/05/2022 u 08:34 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

АМСЦГ: Повољни услови за вожњу

На дионицама гдје се изводе радови неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације. саошттили су из Ауто-мото савеза

 У Црној Гори јутрос се саобраћа по сувим путевима, саопштили су из Ауто-мото савеза (АМСЦГ) и упозорили на ситније одроне дуж клисура и усјека.

На дионицама гдје се изводе радови неопходно је поштовање постављене саобраћајне сигнализације.

Из АМСЦГ су казали да ће се, због државног празника, у суботу, недјељу и понедјељак саобраћај на мјестима извођења радова обављати уз минималне застоје.

На регионалном путу Р-1 дионица Тројица-Котор, ради одржавања брдске ауто трке, данас и сјутра од осам сати и тридесет минута до 16 сати доћи ће до обуставе саобраћаја за све врсте возила.

Саобраћај на магистралном путу М-6 на дионици Михајловица - (Ранче) Пљевља због реконструкције биће обустављен од 11 до 15 сати.

На магистралном путу М-5 Рожаје-Шпиљани због радова саобраћај се обуставља од девет до 15 сати.

Због санације клизишта на магистралном путу м-3 дионица Шћепан Поље-Никшић промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту радова. На том путу саобраћај ће прије Плужина бити обустављен од девет до 11 сати и од 13 до 15 сати.

На регионалном путу Р-13, од петље Матешево до истоименог насеља, саобраћај ће због реконструкције за све врсте возила бити привремено обустављен. Саобраћај ће се усмјеравати преко аутопута.

На магистралном путу М-3, дионица Дебели Бријег-Мељине, у мјесту Топла, због санације клизишта саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни.

На магистралном путу М-3 дионица Херцег Нови-Липци, у мјесту Бијела саобраћај је због реконструкције промијењен са двосмјерног на једносмјерни уз повремене прекиде не дуже од 15 минута.

Због изградње булевара од раскрснице Подгорица-Цетиње-Никшић до Команског моста, саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни.

На магистралном путу М-3, дионица Даниловград-Подгорица, у току је реконструкција пута, због чега се саобраћа наизмјенично једном траком на мјестима радова, а могући су повремени прекиди саобраћаја не дужи од 15 минута.

Због реконструкције регионалног пута Р-1, дионица Мојковачка улица, саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни са повременим прекидима не дужим од 15 минута.

Због санације регионалног пута Р-13, дионица Матешево-Колашин, у зони Матешева саобраћај је промијењен са двосмјерног на једносмјерни, са повременим прекидима не дужим од 15 минута.

Из компаније ЦРБЦ, која прави ауто-пут, обавијестили су да је приступ градилишту дозвољен само запосленима уз посједовање нове пропуснице.

Наводи се да је ограничење брзине у тунелима 20 километара на сат (км/х), док је ограничење брзине кретања на мјестима гдје су радови завршени 40 км/х.

“Свако прекорачење брзине ће се евидентирати и адекватно санкционисати од полиције”, каже се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. februar 2023 15:56