Илустрација / - Портал Дан
21/06/2022 u 07:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

AMSCG: Povoljni uslovi za vožnju

Iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja

U Crnoj Gori jutros se saobraća u povoljnim vremenskim uslovima, saopštili su iz Auto-moto saveza (AMSCG) i upozorili na sitnije odrone duž klisura i usjeka.

Iz AMSCG savjetuju opreznu vožnju i poštovanje pravila saobraćaja.

Saobraćaj na magistralnom putu M-6, na dionici Mihajlovica - (Ranče) Pljevlja, zbog rekonstrukcije biće obustavljen od 11 do 15 sati.

Na magistralnom putu M-5, dionica Rožaje-Špiljani, zbog iskopa kosine saobraćaj će biti obustavljen od osam do 11 i od 13 sati i 30 minuta do 16 sati i 30 minuta.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta M-5, dionica Rožaje-Špiljani, odobrava se preusmjeravanje saobraćaja na raskrsnici Vuča.

Zbog sanacije klizišta na magistralnom putu m-3, dionica Šćepan Polje-Nikšić, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni na mjestu radova.

Na tom putu saobraćaj će prije Plužina biti obustavljen od devet do 11 sati i od 13 do 15 sati.

Odobrava se promjena režima saobraćaja, zbog izvođenja asfaltnih radova, sa dvosmjernog na jednosmjerni kao i obustava saobracaja od devet do 12 i od 13 do 16 sati za sve vrste vozila na magistralnom putu M-6 dionica Krusevice-Jasenovo Polje i na regionalnim putevima R-20 dionica Tušina –Šavnik i R-21 dionica Semolj –Boan.

Na regionalnom putu R-16, dionica Virak-Krstac, zbog asfalterskih radova saobraćaj će biti obustavljen od devet do 12 sati i od 13 do 16 sati.

Na regionalnom putu R-13, od petlje Mateševo do istoimenog naselja, saobraćaj će zbog rekonstrukcije za sve vrste vozila biti obustavljen. Saobraćaj će se usmjeravati preko autoputa.

Zbog izgradnje bulevara od raskrsnice Podgorica-Cetinje-Nikšić do Komanskog mosta, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni.

Na magistralnom putu M-3, dionica Danilovgrad-Podgorica, u toku je rekonstrukcija puta, zbog čega se saobraća naizmjenično jednom trakom na mjestima radova, a mogući su povremeni prekidi saobraćaja ne duži od 15 minuta.

Zbog rekonstrukcije regionalnog puta R-1, dionica Mojkovačka ulica, saobraćaj je promijenjen sa dvosmjernog na jednosmjerni sa povremenim prekidima ne dužim od 15 minuta.

Iz kompanije CRBC, koja pravi auto-put, obavijestili su da je pristup gradilištu dozvoljen samo zaposlenima uz posjedovanje nove propusnice.

Navodi se da je ograničenje brzine u tunelima 20 kilometara na sat (km/h), dok je ograničenje brzine kretanja na mjestima gdje su radovi završeni 40 km/h.

“Svako prekoračenje brzine će se evidentirati i adekvatno sankcionisati od policije”, kaže se u saopštenju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. septembar 2022 20:53