/ фото: Срђа Бољевић
15/09/2021 u 10:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић честитао Међународни дан демократиjе

Чињеница да смо приjе годину дана први пут у историjи вишепартизма промиjенили власт на изборима говори у прилог томе да смо као друштво осjетили потребу и нужност демократских промjена, коjе су jедино могуће са новим односом према наjвишим демократским начелима, каже Бечић у честитки

Предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић честитао jе свим грађанкама и грађанима Црне Горе Међународни дан демократиjе.

- У име Скупштине Црне Горе и своjе име, свим грађанкама и грађанима Црне Горе честитам Међународни дан демократиjе.

Чињеница да смо приjе годину дана први пут у историjи вишепартизма промиjенили власт на изборима говори у прилог томе да смо као друштво осjетили потребу и нужност демократских промjена, коjе су jедино могуће са новим односом према наjвишим демократским начелима.

Од тренутка када сам изабран на позициjу предсjедника Скупштине Црне Горе залажем се за jачање улоге Скупштине у демократизациjи нашег друштва, као и подизању свиjести да наjвиши законодавни дом не смиjе бити прећутни приjатељ политичких интереса партиjа на власти, већ мjесто од фундаменталног значаjа за све процесе коjи се одвиjаjу у нашоj земљи.

Када имамо у виду резултате коjе смо постигли у претходном периоду, као и оцjене рада Скупштине од стране међународне заjеднице у коjима jе наш парламент означен као наjтранспарентниjи у бившоj СФРJ и региону, jасно jе да jе jачање демократиjе у Црноj Гори наш примарни циљ и да то наше опредjељење нема алтернативу.

Jачање владавине права, људских права, слободе медиjа, промоциjа различитости биће наши приоритети и у наредном периоду. Морамо прихватити демократиjу као универзалну вриjедност и на таj начин гарантовати да ће у Црноj Гори грађани бити слободни у доношењу политичких, али и свих других одлука - поручио jе Бечић у честитки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 22:59