Алекса Бечић / - Алекса Бечић
23/01/2022 u 12:31 h
Ana GajevićAna Gajević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Надлежни да коначно расвијетле околности у којима је убијен Душко Јовановић

- Да правди коначно приведу све починиоце и налогодавце овог безобзирног злочина, али без сензационализма, већ онако како је то покојни главни и одговорни уредник листа Дан заслужио својим односом према правди и истини - навео је он

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић упутио је честитку поводом 23. јануара Дана новинара.

 - Свим медијским посленицима честитам 23. јануар, Дан новинара Црне Горе, увјерен да ће слобода медија и унапређење стандарда новинара, услова њиховог рада и њиховог статуса у друштву бити дотижан циљ и само степеник ка пуној демократизацији црногорског друштва. Важност новинарства, часне професије у којој би најчешће требало да се остварују људи којима су стандарди правовременог, објективног и непристрасног информисања врховни принципи у раду, обавезује све друштвене чиниоце да створе амбијент у којем никоме ни на памет неће пасти да нападне на живот, тијело или имовину новинара - навео је он.

Зато, Дан новинара је, како је нагласио, прилика да се још једном позову надлежни да расвијетле околности у којима је убијен Душко Јовановић, односно да правди коначно приведу све починиоце и налогодавце овог безобзирног злочина, али без сензационализма, већ онако како је то покојни главни и одговорни уредник листа Дан заслужио својим односом према правди и истини.

 - Новинарство као седма сила или, како често масовне медије називају – четврта грана власти, са друге стране, мора се изборити за бољи положај и већи углед у друштву придржавањем основних и универзалних начела – истинољубивости и правдољубивости. Лажне вијести, сензационализам и таблоидизација су појаве које морају постати изузетак, а не правило. Ово нарочито у изазовним друштвено-политичким приликама у којима се дуги низ година налази наше друштво. Манипулације медијским простором и његовим конзументима и злоупотреба медијских слобода успоравају пут ка поштовању које завређује сваки частан новинар - нагласио је он у честитци.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 19:18