Алекса Бечић / - фото: Демократе
01/06/2022 u 19:26 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Права дјетета се морају поштовати – то је један од постулата сваке државе

Како је истакао, данас је и прилика да још једном искаже огромну захвалност представништву УНИЦЕФ-а у Црној Гори и његовом шефу, господину Сантандеру, на реализацији значајних пројеката

Поводом 1. јуна, Међународног дана дјеце и родитеља, у име Демократске Црне Горе и своје име сваком дјетету и сваком родитељу у Црној Гори честитам њихов дан, уз подсјећање да је пуно остваривање њихових права само претпоставка за побољшање услова живота породица у овим изазовним временима за укупан социо-економски положај у друштву, поручио је лидер ове партије Алекса Бечић.

 - Користим прилику да и на овом мјесту истакнем свој понос и задовољство што сам у непуних годину дана успио да испуним једно од првих обећања која сам дао са мјеста предсједника Скупштине Црне Горе – враћање дјечијег додатка – најприје за предшколце, а онда и за сву дјецу до навршене 18. године. Нисам од оних који то сматрају епохалним или пресудним инструментом у борби против дјечијег сиромаштва и немаштине у којој се налази велики број наших суграђана и њихових породица, али је свакако значајан искорак ка социо-економском амбијенту за који бисмо могли да кажемо да, ипак, представља почетак спровођења у дјело оне уставне прокламације о Црној Гори као држави социјалне правде - навео је Бечић.

Како је истакао, данас је и прилика да још једном искаже огромну захвалност представништву УНИЦЕФ-а у Црној Гори и његовом шефу, господину Сантандеру, на реализацији значајних пројеката у вријеме док је био на челу највишег законодавног и представничког дома у Црној Гори – сарадња која ће се, увјерен је, наставити на задовољство свих учесника.

 - Права дјетета се морају поштовати – то је један од постулата сваке државе која тежи владавини права и позицији која би је уопште могла сврстати у демократске. На данашњи дан не смијемо заборавити бројне недаће и изазове са којима се суочавају и наши суграђани који се одлуче на, истовремено, лијеп и увијек храбар корак да постану родитељи, те ауторитетом и правилним стратешким промишљањем и досљедном имплементацијом разних акционих планова и агенди помоћи нашим суграђанима да што лакше и брже превазиђу те изазове, не само на плану борбе против сиромаштва, већ у сваком смислу - додао је Бечић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 23:26