/ Фото: УЦГ
16/06/2021 u 11:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бjелица поднио оставку на чланство у УО УЦГ

У образложењу оставке навео да се на jавни конкурс за избор декана Факултета за спорт и физичко васпитање приjавио 22. jануара ове године

Професор Факултета за спорт и физичко васпитање Душко Бjелица поднио jе оставку на мjесто члана Управног одбора (УО) Универзитета Црне Горе (УЦГ).

Бjелица jе казао да оставку подноси са обзиром да jе УО УЦГ прихватио негативно мишљење вршиоца функциjе ректора на jедногласни предлог Виjећа Факултета за спорт и физичко васпитање по jавном конкурсу за избор декана те установе, не узимаjући у обзир приговор на то мишљење запослених на Факултету.

Он jе у образложењу оставке навео да се на jавни конкурс за избор декана Факултета за спорт и физичко васпитање приjавио 22. jануара ове године.

- Након што сам дан раниjе поднио писмену оставку на функциjу предсjедника УО УЦГ, и jедногасно предложен на таjном гласању од стране Виjећа Факултета - пише у образложењу оставке.

Према риjечима Бjелице, вршилац функциjе ректора неоправдано jе дао негативно мишљење на приjедлог Виjећа Факултета.

Он jе рекао да jе негативно мишљење коjе се, како jе казао, заснивало на порученим новинским чланцима из поjединих таблоида и извjештаjу интерне ревизиjе из периода од приjе десет година када jе био на мjесту декана те установе, написано тенденциозно, острашћено и на неакадемски начин.

- Те као такво представља очигледан примjер злоупотребе положаjа у циљу дискредитациjе неистомишљеника на УЦГ - навео jе Бjелица.

Он jе поручио да ниjе прекршио ниjедан закон, и да jе радио савjесно и професионално у циљу развоjа Факултета и Универзитета.

- Резултати рада су на моjоj страни, што се може лако и потврдити . Они су међународно видљиви и препознати за оне коjи то желе видjети - навео jе Бjелица у образложењу оставке.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:36