/ Фото: Приватна архива
20/05/2021 u 06:36 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боксер из Никшића у хуманој мисији: Суграђанки ће донирати бубрег

Нема ријечи којим би му се захвалила, каже Радмила за Ратка

Након три године дијализе Никшићанка Радмила Раичевић (41) добила је нову наду за живот. Њен суграђанин, професионални боксер Ратко Драшковић донираће јој бубрег, а сви неопходни прегледи и типизација обављени су већ прије годину и по.

Драшковић је новинарима казао да је донацију понудио прије шест година и да се чекало да налази буду компатибилни са налазима особе којој је трансплантација неопходна.

- Када су ми из никшићке болнице јавили да ћу можда моћи да помогнем Радмили био сам срећан. До тада је нијесам познавао и обавили бисмо то и онога тренутка када је урађена типизација, али нас је епидемија у томе спријечила. Није ми циљ да јавност зна шта хоћу да урадим, нити сам желио да се ово објелодањује, али је Радмили потребна новчана помоћ да би се операција обавила, па молим све привреднике и људе који су у могућности да јој помогну – истакао је Драшковић.

Трансплантација ће бити обављена у турској клиници "Ацибаден", а трошкови операције и лијечења коштали би око 50.000 еура што Радмила нити њена породица могу да обезбиједе.

- Налази су потврдили да могу имати живот без дијализе, а то ће ми омогућити Ратко Драшковић, за којег немам ријечи којим бих му захвалила. Имам наду да ћу поново имати иоле нормалан живот, али ми је неопходна и помоћ да се трошкови операције и лијечења плате – казала је Раичевићева.

Новац се може уплаћивати на жиро рачун код Адико банке, а број је 555000900332678870. Код исте банке отворен је и девизни рачун МЕ25555000900332680713, на који се такође средства могу уплаћивати.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 03:22