/ - Портал Дан
23/04/2022 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Честитке челника општина поводом Васкрса

Васкрс је празник који нас подсјећа да снага Христове љубави уједињује у племенитости и праштању, неке су од порука

Предсједник Општине Будва Марко Царевић честитао је патријарху Порфирију, митрополиту црногорско-приморском, Јоаникију, епископима, свештенству, монаштву, сестринству и свим вјерницима СПЦ велики хришћански празник Васкрс.

- Ваша Светости, Вама, епископима, свештенству, монаштву, сестринству и свим вјерницима Српске православне цркве, у име Општине Будва као и своје лично име, честитам велики хришћански празник Васкрс  са жељом да га проведете у здрављу, миру, љубави, срећи, благостању и напретку. Нека нас овај свети дан подсјети на највеће вриједности нашег друштва, као што су ново рађање, заједништво, међусобно разумијевање и несебично давање. Нека нам овај Васкрс да наду свима да можемо кренути путем опоравка, путем праштања, путем помирења и јединства који су нам пријеко потребни, како би смо даље заједно могли да наставимо стварајући боље друштво и прилике за нашу дјецу.  На многаја, многаја љета, Христос воскресе - Ваистину воскресе - наводи се у честитки Царевића.

Предсједник Општине Котор Владимир Јокић честитао је архијерејском намјеснику которско-тиватском протојереју Немањи Кривокапићу, свештенству, грађанкама и грађанима православне вјероисповијести Васкрс.

- Желим да снага Христове љубави испуни и уједини  у племенитости и праштању, јачајући оно добро у сваком од нас. Срећан Ускрс. Христос Воскресе - пише у Јокићевој честитки.

Предсједница Скупштине општине Котор Маја Мршуља честитала је свим православним вјерницима, свештенству Српске православне цркве, архијерејском намјеснику которско-тиватском, пароху которском протојереју Немањи Кривокапићу и грађанима у име СО и своје име најрадоснији хришћански празник - Васкрс.

- Нека нас дан Христовог васкрсења подсјети на радост живота, вјеру у спасење и непролазне вриједности. Нека изнова у нама пробуди оптимизам, човјекољубље и осјећај за истинско праштање. Желим да Васкрс прославите, у породичном кругу уз обичаје који се преносе са генерације на генерацију и представљају невидљиву, али нераскидиву везу са прошлошћу. У духу празника који славимо упућујем најискреније жеље уз радосни поздрав, вјечне истине и наде пише у честитки Мршуље.

Предсједник Општине Мојковац Веско Делић честитао је васкршње празнике патријарху српском Порфирију, митрополиту црногорско-приморском Јоаникију и свим вјерницима Српске православне цркве и пожелио да их проведу у здрављу и миру.

- Овај празник нас подсјећа да је неопходно његовати љубав и поштовање према ближњима, као и заједништво, које нас подстиче да постижемо напредак и благостање. У временима изазова, овај празник нам говори да можемо да се издигнемо изнад свих неправди, мржње и да покажемо снажну опредијељеност истинским вриједностима. Треба што више сви скупа да јачамо дух јединства и солидарности међу свом нашом православном браћом и сестрама као и да снажимо везе националног и духовног идентитета. Желим вам да празник проведете у миру, здрављу и благостању са најмилијима. Христос васкрсе - Ваистину васкрсе! - навео је Делић у честитки.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 11:37