/ - делегација цг
02/12/2021 u 11:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Делегација Скупштине на трансатлантском форуму ПС НАТО-а у Вашингтону

Скупштину ЦГ представљали су: Данило Шарановић, шеф Сталне делегације у Парламентарној скупштини НАТО-а и чланови Владан Раичевић и Предраг Бошковић

Трећег дана 21. годишњег трансатлантског форума Парламентарне скупштине НАТО-а током конгресног панела, под модерацијом Džerald Konoliјa из Сједињених Америчких Држава, предсједника ПС НАТО-а, развијена је дискусија на тему: „Поглед Конгреса на стање трансатлантских односа“ на темељу уводних ријечи чланова Делегације Сједињених Америчких Држава у саставу: Џералд Коноли, Мајкл Тарнер, Линда Санчез, Нил Дан и Остин Скот, и дијалога са делегатима Парламентарне скупштине НАТО-а.

 - У овом дијелу скупа, дијалог делегата у најзначајнијем је био посвећен питањима у свијетлу трансатлантских односа, јачања веза међу државама, очувања безбједносног амбијента у свијету и снажења колективног система безбједности. Такође, током дискусије учесници панела су препознали и одређене изазове са којима су суочене државе чланице, и овом приликом посебно истакли важност правовременог препознавања потенцијалних слабости, опасности и узрока који до истих доводе. Посебно је истакнута важност свеукупне посвећености заједничким циљевима Алијансе, а посебан осврт, овом приликом, учињен је и на питања буџетских издвајања за сектор одбране у државама чланицама НАТО-а, те на изазове са којима је Алијанса суочена у свиетлу пандемије вируса корона..- наводе у саопштењу.

Овом приликом, Скупштину Црне Горе представљали су: Данило Шарановић, шеф Сталне делегације у Парламентарној скупштини НАТО-а и чланови Владан Раичевић и Предраг Бошковић.

ОПШИРНИЈЕ ОВДЈЕ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:43