Предсједник Црне Горе на испраћају спортиста на зимске Олимпијске игре / - фото: КАБИНЕТ ПРЕДСЈЕДНИКА
31/01/2022 u 18:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић на испраћају Олимпијског тима: Учешће на Олимпијским играма је ваше лично постигнуће

И олимпијцима које сам љетос испраћао у Јапан казао сам да су Олимпијске игре сан свакога спортисте. И да је једини начин да се тај сан оствари челична воља на тренинзима, хладна глава и ватрено срце казао је Ђукановић

Поштовани представници Црногорског олимпијског комитета, уважени спортисти. Дозволите да подијелим са вама искрено задовољство што су Зимске олимпијске игре и учешће црногорских спортиста повод за овај наш данашњи сусрет, казао је предсједник Црне Горе Мило Ђукановић.

Зимске олимпијске игре у Пекингу су за наше спортисте четврте по реду, а црногорски олимпијци су управо у том граду имали први самостални наступ након обнове независности, говорим о љетњим играма у Пекинг 2008. године, напоменуо је Ђукановић.

- Ово је прије свега прилика да Јелени Вујичић, Елдару Салиховићу и Александру Грбовићу, као и стручном тиму који ће чинити Олимпијску делегацију, пожелим срећан пут и што бољи резултат на Играма, иако је и само учешће већ велики успјех - казао је предсједник.

Како је казао, о растућем потенцијалу зимских спортова у Црној Гори, говори и чињеница да смо од Ванкувера, гдје смо имали једног представника, преко Сочија са два, игара у Пјонгчангу, и сада у Пекингу, представљени са троје спортиста и то у категоријама слалом и велеслалом и крос-кантри.

- И олимпијцима које сам љетос испраћао у Јапан казао сам да су Олимпијске игре и олимпијска медаља сан свакога спортисте. И да је једини начин да се тај сан оствари челична воља на тренинзима, хладна глава, ватрено срце на борилиштима, али можда и као главни покретач за успјех - љубав према домовини.

Учешће на Олимпијским играма је ваше лично постигнуће које истовремено постаје дио спортске националне и свјетске историје.

Ових дана смо били у прилици да свједочимо како спортисти, искрено одани држави, могу свој народ учинити срећним и поносним, допринијети угледу и видљивости своје земље, што је и највећа сатисфакција на оваквим такмичењима.

Јелена је била прва Црногорка која је са поносом носила нашу заставу прије четири године у Пјонгчангу, а данас са посебним задовољством заставу предајем Елдару Салиховићу са увјерењем да, као што то вјековна традиција налаже, иде у најбоље руке.

Исто тако, сигуран сам да би свако од вас био њен достојан носилац на отварању олимпијских игара и да ћете се за њу борити дајући на сваком пољу свој максимум - казао је предсједник.

Срећан пут у Пекинг, да се здраво вратите као поносни амбасадори своје државе, поручио је Ђукановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 11:13