Мило Ђукановић примио је рукометну репрезентацију Црне Горе / - Кабинет предсједника
29/01/2022 u 20:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ђукановић рукометној репрезентацији уручио Орден црногорске заставе II степена

Предсједник Црне Горе примио је рукометну репрезентацију Црне Горе и том приликом им уручио високо одликовање државе Црне Горе у знак поштовања за достојно представљање државе на Европском првенству у рукомету

Предсједник  Мило Ђукановић је у име државних органа и у своје име честитао рукометашима за наступ на Европском првенству у Будимпешти и остварени резултат уз ријечи захвалности за постигнуто на спортском терену али и радост коју су приредили грађанима Црне Горе.

image

Мило Ђукановић примио је рукометну репрезентацију Црне Горе

- Кабинет предсједника

Он је нагласио да су момци из рукометне репрезентације показали неустрашивост према рукометним велесилама, чиме је уливено самопоуздање грађанима да хитамо према европском друштву и да смо у стању да будемо конкурентни и у рукомету, и у спорту, и на осталим пољима. Посебно се захвалио за начин на који су представили своју земљу, исказану љубав, патриотизам и идентификацију са националним симболима Црне Горе.

image

Мило Ђукановић примио је рукометну репрезентацију Црне Горе

- Кабинет предсједника

„Ви сте достојни репрезенти, не само рукомета, него и своје државе“, казао је предсједник.

Поручио је да би такав жар морао бити узорни модел за све црногорске репрезентације. Уз подсјећање да је у Мађарској остварен најбољи резултат у историји наше репрезентације, оцијенио је да су прави резултати тек пред рукометашима, као и да са пуно оптимизма гледа на предстојеће изазове у квалификацијама за свјетско првенство.

image

Мило Ђукановић примио је рукометну репрезентацију Црне Горе

- Кабинет предсједника

Предсједнику Ђукановићу се у име Савеза и екипе захвалио предсједник Рукометног савеза Петар Каписода, истичући да им је пријем и одликовање велика част и привилегија. Каписода је оцијенио да су момци који су представљали Црну Гору у Будимпешти посебни, прије свега, због начина на који осјећају репрезентацију и носе црногорски грб.

„У овим тмурним временима за Црну Гору успјели смо да привучемо пажњу грађана Црне Горе и учинимо их поносним“, казао је Каписода и закључио да су играчи свима очитали лекцију из патриотизма и представљају прави примјер за генерације које долазе.

Уз поновљену захвалност за признање и велику част коју им је предсједник указао, уручили су му дрес црногорске рукометне репрезентације са његовим именом. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 20:18