/ - Ер Монтенегро
04/06/2022 u 12:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ер Монтенегро обиљежиће Свјетски дан заштите животне

Ер Монтенегро ће позивати путнике на својим летовима да, уколико су користили освјежење у авиону, одвоје пластични чеп од флаше. Чепове ће сакупљати кабинско особље и одлагати у посебне кутије које ће бити прослијеђене организацијама које помажу особама са хендикепом

Национални авио-превозник Ер Монтенегро обиљежиће Свјетски дан заштите животне средине, постављањем у компанији кутије за сакупљање пластичних чепова од амбалаже за рециклажу.

Из те компаније су казали да ће Ер Монтенегро позивати путнике на својим летовима да, уколико су користили освјежење у авиону, одвоје пластични чеп од флаше.

Како су објаснили, чепове ће сакупљати кабинско особље и одлагати у посебне кутије које ће бити прослијеђене организацијама које помажу особама са хендикепом.

На тај начин ће, како су рекли, Ер Монтенегро бити дио акције „Чеп за хендикеп“ у којој се за новац добијен од рециклаже купује опрема особама са инвалидитетом.

“Обиљежавање Свјетског дана заштите животне средине је прилика да сви на тренутак застанемо, преузмемо одговорност за околину и потрудимо се да учинимо мали корак ка очувању средине у којој живимо", казала је вршитељка дужности извршне директорице компаније Ер Монтенегро Драгана Франтов – Николић.

Он је навела да је загађење и уништење природе глобални проблем и да је зато у компанији Ер Монтенегро, од оснивања, идеја заштите животне средине присутна у свакодневном пословању.

"Пластични чепови су на петом мјесту по заступљености у свјетском отпаду, а ми се, на овај начин, прикључујемо мисији да ову статистику промијенимо“, поручила је Франтов – Николић.

Национална авио компанија, од оснивања, на свим летовима кетеринг служи у картонским кутијама које су произведене и графички обрађене на начин да се могу рециклирати и у даљим фазама се поново користити у индустрији картона.

Свјетски дан заштите животне средине обиљежава се у свијету 5. јуна, с циљем скретања пажње јавности на бројне еколошке проблеме и потребу очувања животне средине.

Генерална скупштина УН одредила је 5. јун, јер је тог дана одржана Конференција о заштити животне средине у Стокхолму 1972. године, која је окупила 113 држава које су приредиле заједничку изјаву о потреби међународне сарадње у циљу заштите животне средине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 06:50