Др Игор Галић / - плакат ИЈЗ
20/12/2021 u 08:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Галић: Вјерујте медицини а не интернету

Да љекари у Црноj Гори нису вакцинисани у око 80 одсто случаjева, шта мислите ко би вас све ово вриjеме лиjечио, поручује директор ИЈЗ-а

Институт за jавно здравље Црне Горе од данас креће са кампањом „Не тражите лиjек на интернету, вjеруjте медицини“. Ради се о видео-материjaлу у коме угледни љекари кроз своjу призму шаљу поруке о важности вакцинациjе против корона вируса и разjашњаваjу кључне заблуде у Црноj Гори у вези са вакцинама против корона вируса, наводи се у саопштењу Института за jавно здравље (ИЈЗ).

- Кампањом jе предвиђено свакодневно емитовање рекламног садржаjа у траjању до 250 секунди на свим националним и локалним ТВ и радио станицама, како би се снага поруке оjачала вишеструким приказивањем. У том контексту, припремили смо 14 спотова. Представници Института за jавно здравље Црне Горе ће у наредних 14 дана, сваког jутра у 8 часова достављати видео материjал за таj дан. Свих 14 дана ићи ће различит спот (14 дана - 14 доктора) - наводе из ИЈЗ.

Кампању креће са изјавом директора Института за jавно здравље Црне Горе, др Игором Галићем.

- Прича се... да се не зна против чега су направљене вакцине jер вирус ни до данас ниjе изолован.
Тачно jе управо да се само прича да вирус ниjе изолован. На шта мjеримо антитиjела? Шта jе сам изглед крона вируса ако ниjе доказ да jе изолован? Уосталом, зар стварно вjеруjете да би око 92 одсто љекара Института за jавно здравље Црне Горе било вакцинисано да нам вакцина ради било шта осим да нам помаже?

Да љекари у Црноj Гори нису вакцинисани у око 80 одсто случаjева, шта мислите ко би вас све ово вриjеме лиjечио? Чињеница да све црногорске болнице, почев од Клиничког центра Црне Горе, ове године раде као сат, jе jедан од доказа да вакцине дjелуjу.

Не тражите лиjек на интернету, вjеруjте у медицину. Вакцинишите се jер сам и jа то учинио - поручио је директор ИЈЗ др Игор Галић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:19