Ервин Ибрахимовић / - БС
20/05/2022 u 17:27 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ибрахимовић: Концепт мултиетничке Црне Горе заједничко добро свих који је носе у срцу

Истакао је и да, као пуноправна чланица НАТО савеза и прва наредна чланица ЕУ, Црна Гора је данас држава, која упркос бројним унутрашњим и геополитичким изазовима, храбро и одлучно корача путем просперитета

Предсједник Бошњачке странке и потпредсједник Владе Ервин Ибрахимовић упутио је честитку свим грађанима Црне Горе у земљи и дијаспори поводом 21. маја, Дана независности.

 - Када смо прије 16 година, одлучно, искрено, патриотски и визионарски гласали за независну Црну Гору, знали смо да је пред нама изазован и захтјеван пут. Црна Гора је у претходном периоду градила институције, а истовремено, стварала и амбијент за бољи живот свих наших грађана. Данас је потпуно јасно да је независност Црне Горе била предуслов за интензиван економски и демократски развој Црне Горе - навео је он.

Истакао је и да, као пуноправна чланица НАТО савеза и прва наредна чланица ЕУ, Црна Гора је данас држава, која упркос бројним унутрашњим и геополитичким изазовима, храбро и одлучно корача путем просперитета.

 - Зато је и наше залагање да се Црна Гора развија као демократска и правна држава социјалне правде, која ће гарантовати равноправност сваком грађанину, без обзира на вјеру, нацију или политичку припадност. Концепт мултиетничке Црне Горе, који Бошњачка странка заговара од свог оснивања, а који смо снажно инкорпорирали у биће црногорског друштва и идентитета, скоро плебисцитарном подршком на референдуму 2006. године, заједничко је добро свих који Црну Гору носе у срцу. У то име, свим грађанкама и грађанима честитам 21. мај – Дан независности, наводи се у честитики Ибрахимовића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 20:52