/ - Светосавска, лого
21/02/2022 u 11:39 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Иницијатива Светосавске: Промијенити име ОШ ‘‘Владимир Назор‘‘ у ‘‘Митрополит Амфилохије‘‘

Вриједност дјела блаженопочившег митрополита Амфилохија тестирана је на литијама у Црној Гори и након њих, наводе они

Подгорички Општински одбор Светосавске упутио је данас отворено писмо министарки просвјете, науке, културе и спорта у Влади Црне Горе Весни Братић.

Садржај писам:

Поштована министарко Братић,  

Овим отвореним писмом, СВЕТОСАВСКА формално званично подноси предлог да обновљена Основна школа ''Владимир Назор'' у подгоричком насељу Маслине, након изградње нове школске зграде, у року од годину дана, добије име упокојеног митрополита Амфилохија Радовића.

Суштински, предлог за промјену имена ове образовне институције активираћемо у седмицама пред нама, консултујући вољу народа на начин који ћемо јавности открити уочи почетка планиране акције.

Вриједност дјела блаженопочившег митрополита Амфилохија тестирана је на литијама у Црној Гори и након њих.

''Конац дјело краси'', каже народ. Прије своје кончине и одласка у Царство небеско, митрополит Амфилохије је урушио последњи неокомунистички режим у Европи. Да, лично митрополит Амфилохије, а не било која политичка партија, покрет или коалиција. Тиме је овај владика Српске православне цркве, уз своју јеванђељску мисију, себе уписао у историју као реформатора, човјека који је донио демократске промјене и прву смјену власти у Црној Гори, институционалним путем и без политичког насиља.

image
- Мирко Рмандић

Ви, као министарка просвјете, науке, културе и спорта, препознати сте као отворени борац за српске националне и интересе Српске православне цркве. Зато и вјерујемо да Вам није тешко изабрати између Назоровог комунистичког ''Титов напријед'' и православног ''Враћања душе у чистоту'' митрополита Амфилохија.

Уколико се деси да дио јавности тражи формално– правне зачкољице за ову иницијативу, имајте у виду да ће народ дати најбољи суд. Заправо, народ га је већ дао. Поновиће га, у светосавској Подгорици и Црној Гори!

За Општински одбор СВЕТОСАВСКЕ у Подгорици

Мр Мирко Рмандић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:05