/ фото: ФОРС
30/08/2021 u 14:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Изабери платнени цегер умјесто пластичне кесе

Циљ кампање је подизање нивоа свијести шире јавности о штетном утицају пластичних кеса на животну средину

У циљу смањења употребе једнократних пластичних кеса и подстицања еколошки одговорног понашања ФОРС Монтенегро – Фондација за развој сјевера Црне Горе наставља са акцијом подјеле бесплатних платнених цегера.

Како су саопштилио, циљ ове кампање је подизање нивоа свијести шире јавности о штетном утицају пластичних кеса на животну средину и о начинима смањења њихове претјеране употребе кроз коришћење платнених цегера.

- Током кампање грађанима су дијељени промотивни и едукативни материјали у виду стаклених флашица, соларних пуњача за телефоне, вишенамјенских заштитних маски, УСБ-ова, мајица, информативних брошура о зеленој економији и зеленом предузетништву и летка о Европском зеленом плану, а све у циљу промоције заштите животне средине кроз нека одрживија рјешења. Пројекат има за циљ повећање активности и утицаја организација цивилног друштва из Црне Горе, Србије, БиХ, Сјеверне Македоније и Албаније у заштити животне средине кроз умрежавање, јачање капацитета и промовисање зелене економије. Током његовог трајања у Црној Гори је подијељено 2 500 платнених цегера, 1 200 соларних пуњача, 940 УСБ-ова, 550 стаклених флашица, затим вишенамјенске маске и остали промотивни материјал који је носио поруке о значају заштите животне средине кроз примјену концепта зелене економије- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 21:39