/ - Драган Стојановић
28/07/2021 u 07:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Избjегавати дужа путовања у наjтоплиjем диjелу дана

У Црноj Гори jутрос се саобраћа по сувим путевима и уз добру видљивост, саопштено jе из Ауто-мото савеза Црне Горе

У Црноj Гори jутрос се саобраћа по сувим путевима и уз добру видљивост, саопштено jе из Ауто-мото савеза Црне Горе (АМСЦГ), коjи jе упозорио да због високих температуре треба избjегавати дужа путовања у наjтоплиjем диjелу дана.

На магистралним путевима М – 2 Подгорица – Сотонићи – Петровац, М-2 и М-2.4 гранични прелаз (ГП) Дебели Бриjег – Херцег Нови – Котор – Тиват – Будва – Бар – ГП Сукобин, од 17 до 22 сата саобраћаj jе забрањен за теретна моторна чиjа наjвећа дозвољена маса прелази 7,5 тона.

На магистралном путу Подгорица – Цетиње – Будва саобраћаj jе забрањен од 17 до 22 сата, за теретна моторна чиjа наjвећа дозвољена маса прелази 7,5 тона.

“Ова забрана се не односи на возила са првенством пролаза, возила за одржавање путева и ПТТ инсталациjа, возила за помоћ на путу, специjална возила за превоз животиња, бетона и асфалтне масе, као и хладњаче коjе превозе лако кварљиву робу”, казали су из АМСЦГ.

Забрана се не односи ни на возила за превоз опасних материjа на диjелу магистралног пута М-2 од ГП Дебели бриjег преко Херцег Новог и Каменара до кружног тока у мjесту Липци.

Саобраћаj на магистралном путу М-5 Рожаjе-Шпиљани саобраћаj биће обустављен за све врсте возила jе у терминима од девет до 11 и од 13 до 15 сати и од 21 до 24 сата. Ван ових термина саобраћаj jе регулисан семафорском сигнализациjом.

На регионалном путу Р-3 дионица Пљевља-Метаљка саобраћаj jе обустављен у терминима од девет до 11 и од 14 до 16 сати.

Због изградње магистралног пута Цетиње - Никшић, саобраћаj на регионалном путу Цетиње-Чево биће обустављен од девет до 11 и од 13 до 15 сати, а у осталом периоду долазиће повремено до прекида саобраћаjа не дужих од 15 минута.

Регионални пут Беране – Колашин, биће затворен за саобраћаj од десет до 16 сати, због асфалтирања.

На магистралном путу М-6 дионица Михаиловица-Пљевља саобраћаj jе на мjесту радова регулисан семафором.

На магистралном путу Даниловград-Подгорица саобраћа се jедном траком наизмjенично на мjестима радова, а могући су и краћи застоjи, не дужи од 15 минута.

Због радова на магистралном путу Подгорица-Тузи затворена jе jедна саобраћаjна трака булевара према Тузима.

На магистралном путу М-3 дионица Шћепан Поље – Даниловград због пресвлачења пута саобраћаj jе промиjењен са двосмjерног на jедносмjерни на мjесту радова.

Због радова на магистралном путу М-2 дионица Подгорица-Рибаревина, саобраћаj jе промиjењен са двосмjерног на jедносмjерни на мjесту радова од седам до 19 сати.

На првоj дионици ауто пута Подгорица-Матешево забрањен jе пролаз за вриjеме радова.

Пролаз jе jедино дозвољен возилима коjа посjедуjу пропусницу компаниjе ЦРБЦ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

23. septembar 2021 09:24