Премијер Здравко Кривокапић / - фото: ГОВ.МЕ
16/02/2022 u 11:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић честитао Дан државности: Слобода, правда и једнакост крчиле историјски пут Србије

Безбројне су и нераскидиве везе између традиција, култура, привреда, историја и грађана наше двије земље. Њихова природа је таква да су чврсте, постојане и опстајаће и биће све снажније у времену које наилази, наводи премијер у честитики

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић честитао је предсједници Владе Републике Србије, госпођи Ани  Брнабић и свим грађанкама и грађанима пријатељске земље, Дан државности.

„Са жељом да порука и дух великог празника увијек буду најсвјетлије водиље државе Србије и њених грађана. Идеје слободе, правде и једнакости, крчиле су историјски пут Ваше државе и неустрашиво живе у њеним државотворним снагама.

Безбројне су и нераскидиве везе између традиција, култура, привреда, историја и грађана наше двије земље. Њихова природа је таква да су чврсте, постојане и опстајаће и биће све снажније у времену које наилази.

Наша стратешка и искрена окренутост европским интеграцијама, достизању европских стандарда, пракси и вриједности, у будућности ће да оснажи и обогати билатералну сарадњу која се одвија у бројним областима.

Ваша улога остаје незаобилазна у свим дешавањима на Западном Балкану и шире, и Црна Гора и убудуће остаје ваш поуздани партнер у значајним пројектима који су настали и настају на темељним вриједностима европског уједињења и савремене демократије.

Честитајући Вам још једном Дан државности, желим свим грађанима Србије да што прије остваре успјехе које је пројектовала Влада на чијем сте челу и да иза цијелог човјечанства неповратно остану пандемијски изазови, препреке, ограничења и ескалације напетости који су, можда и највећи у послијератној историји Европе и свијета!”, стоји у честитки премијера Кривокапића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. maj 2024 00:11