Фејзић и Кривокапић / - Влада
07/02/2022 u 09:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Кривокапић честитао Фејзићу: Пуно успјеха у својој хуманој, Богом надахнутој мисији

Ваше учење које упућује човјека на самога себе, на самоиспитивање и аутокорекцију, на моралне и етичке принципе који су мудрији од сваке јединке, као да је Црној Гори данас потребније него икада раније, поручио је Кривокапић

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић честитао је господину Рифату Фејзићу на свечаном и формалном, поновном ступању на дужност реиса Исламске заједнице у Црној Гори.

- Желим Вам да са пуно успјеха истрајавате у својој хуманој, Богом надахнутој мисији, која црногорско друштво чини племенитијим, праведнијим и хармоничнијим!

Црна Гора не може да постоји без погледа упртог у европску будућност, нити без поштовања и чувања њених традиционалних вриједности и досљедног афирмисања и уважавања традиционалних вјероисповјести чије су доктрине узидане у темеље наше културе и европског историјског хода, који је усмјерен у правцу просперитета и стварања заједнице у којој царује правда  и човјечност - божански уписане у Курану и другим светим књигама.

Ваше учење које упућује човјека на самога себе, на самоиспитивање и аутокорекцију, на моралне и етичке принципе који су мудрији од сваке јединке, као да је Црној Гори данас потребније него икада раније!

Рад и развој вјерске Заједнице на чијем сте челу, Ваша интензивна сарадња са другим вјерским заједницама, уз брижност и наклоност државе, добре су праксе које све грађане Црне Горе воде ка консензуалности, миру, поштовању, дијалогу, толеранцији и инклузивности.

Још једном Вам честитам, са заједничком жељом да Црна Гора што прије постане држава истинске солидарности, правде, разумијевања и благостања", стоји у честитки премијера Кривокапића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 02:41