Здравко Кривокапић / - SASAMATIC
23/01/2022 u 10:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кривокапић: Најоштрије осуђујем све који се обрушавају на достојанство, част и интегритет новинара

Немамо право да икада одустанемо од персонализовања кривице, проналажења и именовања оних који су чинили злочине против човјечности, против новинара, њихове изговорене и написане ријечи, наводи премијер

Предсједник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић честитао је Дан новинара Црне Горе 23. јануар, саопштено је из кабинета премијера

„За очекивати је од свих државних институција и свих друштвених чинилаца, да у сваком тренутку свог дјеловања, нарочито јавног, има у виду положај и значај мисије новинара.

Вријеме је доказало да ниједна жртва у прошлости није била узалудна, али и да свака власт и цјелокупна заједница морају бити свјесни сопственог дијела одговорности за тежину жртве коју су поднијели и подносе новинари. Пошто знамо имена и презимена свих који су несебично и неустрашиво, друштвено одговорно приступали својој радној обавези, немамо право да икада одустанемо од персонализовања кривице, проналажења и именовања оних који су чинили злочине против човјечности, против новинара, њихове изговорене и написане ријечи.    

Најоштрије осуде којима се свакодневно, промптно одређујемо у односу на све изгреде и изгреднике који се обрушавају на достојанство, част и интегритет новинара, нијесу само декларативан однос ове Владе према професији и професионалцима којима као друштво дугујемо велику захвалност за све што су постигли својом храброшћу, својим истраживачким амбицијама, прецизношћу и постојаношћу. Њихова улога била је и остаје незамјењива и дужни смо да је као друштво оснажимо и обезбједимо јој боље материјалне и техничке услове, као и прецизнији правни оквир.

Све добробити програма Европа сад, прелиће се и на сектор новинарства и учинити да се оснажи положај поузданих свједока наше комплексне стварности. Имплементацијом овог пројекта, посредно се јача позиција свих упосленика у Црној Гори, па и новинара, и без обзира на све бурне друштвене процесе, увјерен сам, Програм представља само почетак прогресивног општедруштвеног бољитка свих грађана, који остају непоколебљиво и непогрешиво уједињени на основама  европске визије наше будућности.

Још једном вам честитам ваш Дан, са искреном жељом и трудом да истински останемо на једино исправном путу - за европску, просперитетну Црну Гору, који не трпи компромисе у којима би страдала демократија, грађанска воља већине и слобода“, стоји у честитки премијера Кривокапића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:35