/ - Министарство капиталних инвестиција
10/12/2021 u 16:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Квалитетно образовање и обука помораца задатак читавог система

Данас је у Котору одржан округли сто поводом израде Правилника о врстама звања и овлашћења, условима за стицање звања и издавање овлашћења за чланове посаде брода

Данас је у Котору одржан округли сто поводом израде Правилника о врстама звања и овлашћења, условима за стицање звања и издавање овлашћења за чланове посаде брода.

- Овај важан подзаконски акт предвиђен је планом рада Министарства капиталних инвестиција, конкретно Директората за поморски саобраћај и унутрашњу пловидбу. Подсјетићамо да је крајем новембра 2021. године управо у Котору, одржана Прва међународна поморска конференција на којој је организован округли сто са темом образовање и обука помораца у организацији Поморског факултета Котор, Универзитет црне Горе и Министарства капиталних инвестиција- наводе у саопштењу.

Ова тема је, оправдано, изазвала велику пажњу и интересовање, па је том приликом договорен наставак рада округлог стола на коме ће се на иницијативу Министарства капиталних инвестиција започети са израдом новог Правилника.

Управо због значаја, али и великог интересовања Радна група за израду овог акта сачињена је од еминентних професионалаца из области поморства, па поред представника Директората за поморски саобраћај и унутрашњу пловидбу и лучких капетанија, учешће у раду узеће и представници образовних установа из домена поморства али и представници осталих релевантних институција и организација: поморски факултети из Котора и Бара, Средње поморске школе, тренинг центара, Удружење поморских капетана, Унија помораца, Управе поморске сигурности и управљања лукама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 03:32