/ фото: Бошњачка странка
17/06/2021 u 15:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мајке Сребренице посјетиле БС: Захвалне што ће Црна Гора усвојити Резолуцију о геноциду

Предсједник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић захвалио се на посјети, уз поруку да су им врата увијек отворена

Чланице удружења „Покрет Мајке енклава Сребренице и Жепе“, познатије као Мајке Сребренице које бораве у Црној Гори, посјетиле су канцеларију "Бошњачке странке" у Подгорици. Предсједник Бошњачке странке Ервин Ибрахимовић, захвалио се Мајкама Сребренице на посјети, уз поруку да су им врата Бошњачке странке увијек отворена.

- Бол који ви носите у себи, осјећамо и ми. Као политички представници Бошњака у Црној Гори, на сваком мјесту, у свакој прилици, ми смо дужни да кажемо да је Сребреница симбол страдања. Зато смо и предложили Резолуцију о геноциду у Сребреници, јер тим актом ми желимо да баштинимо културу сјећања. Заборавом ризикујемо да нам се историја стално понавља- рекао је Ибрахимовић.

Предсједница Удружења Мунира Субашић истакла је задовољство што је у прилици да разговара са политичким представницима Бошњака у Црној Гори.

- Ми вам се захваљујемо што сте покренули приједлог да се усвоји Резолуција о геноциду у Сребреници. Важно је усвојити Резолуцију која ни на који начин неће релативизовати геноцид и све оно што се десило 1995. године- казала је Субашић.

Посланица Бошњачке странке Кенана Струјић Харбић, поручила је да су Мајке Сребренице праве хероине свога времена.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:49