/ - фото илустрација
06/11/2021 u 16:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мандић: Бивши НКТ корону “лијечио” ТВ наступима

Од КОВИД пацијената бјежали су главом без обзира, истакао је он

Генерални директор Дитектората за контролу квалитета у Министарству здравља Слободан Мандић саопштио је да је јавност засута вербалним "дубиозама и акробацијама некадашњег НКТ-а који су се „самораспустили" одмах послије избора 30. августа, чиме су доказали да им је партија била много преча од борбе против пандемије и здравља грађана".

- Јасно је као дан да су се и сада окомили на здравствени систем, љекаре, медицинско и немедицинско особље посматрајући их искључиво као медијски плијен уочи избора о  којима једино, како тада, тако и данас, брину. Чланови бившег  НКТ су “лијечили” грађане од короне ТВ наступима, док су КОВИД пацијенте заобилазили у широком луку, плашећи се да се сами не заразе. Врхунац њиховог професионалног ангажмана у борби против пандемије своди се на писање бесмислених, политички острашћених саопштења- истакао је Мандић.

За разлику од ових, како је навео, "стручњака за политичко мешетарење који су и прошле и ове године, знали само да окрену главу од КОВИД пацијената, и показали експертизу закључавањем болница, државе и грађана, министарка здравља је и овога јутра била са грађанима на вакциналним пунктовима који ће бити појачани екипама љекара с обзиром на то да свијест грађана о имунизацији јача, а директорица КЦЦГ је са колегама и данас у визити".

- Ми не остављамо грађане без помоћи љекара нити могућности да зараде кору хљеба за своје породице. Ми смо, за разлику од вас који сте грађане оставили без иједне једине вакцине, за сад обезбиједили милион и двјесто хиљада доза и практично може да се вакцинише цијела Црна Гора. Сваке недјеље, у болницама у Црној Гори, љекари и остало медицинско особље ураде преко 140 хиљада прегледа и осталих интервенција- нагласио је Мандић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 21:45