Марко Милачић / - фото: Права ЦГ
08/03/2022 u 14:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Милачић: Без жена не постоји будућност; Оне су носећи стуб друштва и покретачи најзначајнијих друштвених промјена

Жена мора бити уважена и поштована и мора јој се указивати пажња сваког дана, а не само на данашњи дан, казао је Милачић

Предсједник Праве Црне Горе Марко Милачић је поводом 8. марта Међународног Дана жена, свим дамама упутио најискреније и најсрдачније честитке.

- Осми март је дан када су жене покренуле борбу за једнака политичка и социјална права, а на првом мјесту право гласа и тако утицале на стварање свијета какав данас знамо. У својој борби оне су истрајале и тиме омогућиле себи праведнији и равноправнији статус у друштву, а цивилизацији отвориле врата великог прогреса на свим пољима – од умјетности, преко науке до бизниса и политике - нагласио је Милачић.

Милачић истиче да од тренутка када су побиједиле вишемиленијумску неправду, жене су, осим стуба породице, постале и носећи стуб цјелокупног друштва, генератор и покретач највећих и најзначајнијих друштвених промјена. 

- Жена мора бити уважена и поштована и мора јој се указивати пажња сваког дана, а не само на данашњи дан. На родну равноправност не треба да нас обавезују закони, већ поштовање према жени, јер жена је мајка, ћерка, сестра, супруга. Без жена не постоји будућност - казао је лидер Праве.

Додаје да је излишно набрајати колико је важно учешће жена у активним политичким процесима.

- Довољно је кратко рећи да је драгоцјено и незамјењиво. Права Црна Гора ће наставити и у будућем периоду, креирањем својих политика да допринесе унапређењу права и положаја жена у друштву и њиховом снажнијем укључивању у јавни, професионални и политички живот. Задатак свих нас је да заједно створимо услове за даљи напредак жена у свим сферама живота. Са жељама да овај дан проведу у миру, срећи, љубави и окружене својим најдражима, свим нашим драгим дамама желимо срећан 8. март - закључио је Милачић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
11. maj 2024 13:55