/ Дјечји дом - фото: Дан
04/06/2021 u 18:23 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство финансија: Обезбиједити претпоставке за развој дјеца у складу са конвенцијама

Представници Министарства посјетили су Дјечји дом ”Младост” у Бијелој

Представници Министарства финансија и социјалног старања посјетили су Дјечји дом ”Младост” у Бијелој. Током посјете констатовано је да је заједнички циљ Министарства и запослених у тој установи, да се обезбиједе све претпоставке да дјеца смјештена у дому, расту и развијају се у складу са свим важећим прописима и конвенцијама, најбољом праксом из ове области и што бољим условима.  

Координаторка Директората за социјално старање и дјечју заштиту, Марија Стајовић казала је да је због великог значаја који та установа има у систему социјалне и дјечје заштите, али и цјелокупном друштву, њено добро функционисање посебно важно.     

- У циљу побољшања услова живота и рада дјеце и обезбјеђивања квалитетнијег животног стандарда предузећемо све мјере и активности како би ова установа била најбољи примјер како држава брине о дјеци, која су без родитељског старања- истакла је Стајовић.  

Из МФСС су поручили да ће испитати рад те, као и свих других установа у систему социјалне и дјечје заштите како би се осигурала безбједност и добробит дјеце и других корисника услуга које установе пружају. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 15:15