Стипендије талентованим ученицима
08/08/2021 u 13:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министарство просвјете стипендираће 166 талентованих ученика

Талентованог ученика за стипендиjу предлаже наставничко виjеће основне, односно средње школе, на основу писане препоруке предметног наставника

Министарство просвjете, науке, културе и спорта додиjелиће 166 стипендиjа талентованим ученицима основних и средњих школа за школску 2021/22. годину, а документа се подносе од 1. септембра до 18. октобра.

Према обjављеном конкурсу, ученицима основних школа коjи први пут конкуришу биће додиjељено 20 стипендиjа, а 40 онима коjи продужаваjу стипендиjу.

Право на стипендиjу имаће 30 ученика средњих школа коjи први пут конкуришу за стипендиjу, 60 ученика коjи продужаваjу стипендиjу и 16 ученика средњих школа коjи се образуjу за образовни профил за дефицитарну квалификациjу.

Како су обjаснили из министарства, право да конкуришу имаjу талентовани ученици друге и наредних година школовања коjи благовремено и успjешно испуњаваjу обавезе прописане статутом школе.

Талентованог ученика за стипендиjу предлаже наставничко виjеће основне, односно средње школе, на основу писане препоруке предметног наставника.

- Талентованим учеником сматра се ученик коjи из поjединих наставних предмета, односно области, показуjе нарочити смисао, интерес, радозналост и способност за мисаоне и стваралачке процесе и постиже изванредне резултате, а има општи успjех наjмање врло добар - наводи се у конкурсу.

Како су саопштили, уколико се приjави више кандидата од броjа предвиђеног конкурсом, предност имаjу кандидати коjи имаjу већу просjечну оцjену, као и већи броj освоjених награда на државним и међународним такмичењима из наставних предмета.

Стипендиjа се додjељуjе без обавезе враћања, одобрава се за jедну школску годину и исплаћуjе у десет jеднаких мjесечних рата.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 10:08