Наташа Међедовић и замјеница шефице Мисије ОЕБС-а у Црној Гори Сив-Катрине Леиртрое / - FOTO: OEBS
15/06/2022 u 12:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мисија ОЕБС-а у Црној Гори подржала склониште за жртве породичног и родно заснованог насиља

Осим што ће жртвама пружити сигурност у склоништу, овај намјештај ће учинити њихов боравак угоднијим и помоћи им да се прилагоде новим животним аранжманима у тешким тренуцима у животу, казала је Међедовић

Мисија ОЕБС-а у Црној Гори данас је подржала НВО СОС телефон за помоћ Никшић, склониште за жене и дјецу који су преживјели породично и родно засновано насиље, тако што им је помогла у продужењу дозволе за рад, као и донирала намјештај за спаваће собе, трпезарију и дневни боравак, који ће побољшати услове живота жртвама насиља.

Извршна координаторка НВО СОС телефона Никшић Наташа Међедовић захвалила је Мисији на овој вриједној донацији, која ће, како је казала, помоћи да склониште испуни услове за продужење лиценце.

„Осим што ће жртвама пружити сигурност у склоништу, овај намјештај ће учинити њихов боравак угоднијим и помоћи им да се прилагоде новим животним аранжманима у тешким тренуцима у животу“, казала је Међедовић.

Замјеница шефице Мисије Сив-Катрине Леиртрое казала је да су склоништа од суштинског значаја за пружање специјализоване подршке и заштите жртвама насиља у породици и побољшање њиховог благостања. „Вјерујем да ова донација омогућава да склониште настави да пружа безбједно уточиште женама и њиховој дјеци од насиља у породици и родно заснованог насиља, у складу са релевантним националним и међународним стандардима и добрим праксама“, казала је Леиртрое.

Она је додала да насиље над женама и дјевојкама није лични проблем, па да се имплицитно или експлицитно одбацује и не пријављује. „Мисија ће наставити да блиско сарађује са цивилним сектором и институцијама које подржавају нулту толеранцију у друштву према насиљу над женама и дјевојчицама. Ово захтијева да сви предузму хитне и одлучне акције како би спријечили и искоријенили ово друштвено питање“, казала је Леиртрое.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 17:13