/ - ВУК НИКОВИЋ
19/11/2021 u 14:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Никовић: Политички напади на министарку су њихова срамота

Право сваког појединца је да одабере начин бробе, али сви морамо бити друштвено одговорни и водити рачуна о сопственом здрављу, казао је Никовић

Једини начин да се адекватно изборимо са епидемијом је вакцинациј,а а Министарство здравља обезбиједило је довољан број вакцина за грађане Црне Горе, сматра в.д. диркетор Завода за хитну медицинску помоћ Црне Горе Вука Никовића.

- Право сваког појединца је да одабере начин бробе, али сви морамо бити друштвено одговорни и водити рачуна о сопственом здрављу. Данас од укупног броја заражених опорављено је 98,5 одсто грађана. Грађани Црне Горе морају да схвате да здравствене институције раде у њиховом интересу, интересу пацијената, растерећени дневне политике. Као љекар и као руководилац здравствене установе која је врло битна за функционисање здравственог система – Хитне медицинске помоћи – свјестан сам затеченог стања у овој Установи и одговоран према грађанима да изнесем тачне и прецизне информације.  Они који су се налазили на најодговорнијим функцијама у здравственом систему, укључујући и хитну медицинску помоћ гдје сам радио и са министрицом здравља, унижавали су медицинску струку и позив љекара. Темељним и одговорним радом Министарства здравља на челу са актуелном министрицом, довело је здравствени систем који је био пред колапсом до најбољег стања у датим околностима, како би се пружала адекватна здравствена заштита грађанима, али и омогућили основни услови рада за медицинске раднике- истакоа је он.

Како је казао, поред осталог, нажалост, данашњи перформанс који на "најгрубљи и неправедан начин квалификује министрицу здравља Јелену Боровинић Бојовић, осим што показује дубоко непознавање актуелне ситуације (дало би се закључити да се тешка борба са корона вирусом одвија само у Црној Гори), мотивисан је разлозима који се не тичу медицинске струке нити функционалности и организације здравственог система". 

- Као професионалац, љекар и човјек осуђујем политички мотивисане и неистините нападе и наводе на министрицу. Нама је на првом мјесту обавеза пружања помоћи онима којима то потребно, ми смо прво љекари а тек онда носиоци одређених функција а ако су неки то заборавили – онда је то њихова срамота- казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 06:22