Вакциниши се / - ИЈЗ
20/06/2021 u 08:15 h
Andrijana Dabanović, Nataša SpaićAndrijana Dabanović, Nataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО сектор позива грађане да се вакцинишу: Будите имуни на корону

Својим примјером, вакцинацијом, свој допринос имунизацији су дали и Борис Раонић, предсједник Грађанске алијансе, и Наташа Ковачевић, извршна директорица Грин хоума

Уз медицинаре стао је и НВО сектор и заједно апелују на све који то досад нијесу учинили, да се вакцинишу што прије, како бисмо заједно спријечили ширење корона вируса. Борис Раонић, предсједник Грађанске алијансе каже за "Дан" да се вакцинисао, као и сви коjи су то били у могућности у његовој породици и на послу.

image

Борис Раонић

-Архива

– То ме чини сигурним и задовољним jер се налазим у окружењу људи имуних на Ковид-19, али и теориjе завjере, игноранство према науци и цивилизациjи. Сама чињеница да jе у земљама са великим броjем вакцинисаних довела до смањења обољелих и умрлих, довољно говори на ову тему. Уз честитке Министарству здравља на активностима у области вакцинациjе, надам се да ће и грађани схватити значаj овог процеса и да ће се свако ко мисли здраво и жели здравље свом окружењу у наjкраћем року бити вакцинисани – поручио је Раонић.

Вакцину против корона вируса примила је и Наташа Ковачевић, извршна директорица Грин хоума.

image

Наташа Ковачевић

-Архива

– Вjеруjем да jе вакцинациjа jедини ефективан начин за превазилажење тешких симптома болести, широког оболиjевања, велике стопе смртности од Ковид-19 и блокаде циjелог друштва коjе траjе већ двиjе године. Посљедице ковид кризе, кроз деградирану економиjу, сви осjетимо на различите начине, због чега колективни напор за вакцинациjу мора бити снажниjи, уколико мислимо на своjе породице и друштво коjе води борбу са сиромаштвом. За здраву, сигурну и напредну Црну Гору треба нам отпорност сваког грађанина. Као што природа понекад не може сама да се избори са неповољним утицаjима, те jоj треба помоћ људи, тако и друштву треба помоћ поjединца коjи ће вакцинациjом одговорно штити себе, своjу породицу и друштво – казала је Ковачевић.

Она сматра да је потребно да се вратимо нормалноj економиjи и да се стане на краj пандемиjи.

– Само олакшање што могу без страха посjетити своjе рођаке и приjатеље, без оптерећења да ћу прениjети вирус старим родитељима, вриjеди богатство. Радуjе и чињеница да послиjе мучног периода изолациjе, могу планирати годишњи одмор са породицом ван земље уз минимална ограничења. Моjа породица jе вакцинисана, безбрижна и слободна - желим да вам пожелим исти осjећаj – поручила је Ковачевић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:20