/ - фото: ПОЛИЦИЈСКА АКАДЕМИЈА
03/12/2021 u 16:35 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Обиљежен Међународни дан особа са инвалидитетом

У спортској сали Полицијске академије гости су били дјеца и њихови родитељи из удружења „Растимо заједно“ из Даниловграда

Поводом Међународног дана особа с инвалидитетом на Полицијској академији 2. и 3. децембра реализовано је низ активности.

Предавање на тему „Комуникација с особама с инвалидитетом“ одржао је Никола Зекић, магистар етно-музикологије. На убједљив и духовит начин академцима/ама XIV генерације пренио је нека своја животна искуства која је до сада имао као особа с хендикепом.

То што је слијеп, Николу није спријечило да се образује у Београду и оствари свој таленат и љубав према музикологији. 

- Сви смо само људи, који имају осјећања и потребе- поручио је Никола Зекић на предавању. Будућим полицијским службеницима говорио је на који начин треба прићи и разговарати са особама са инвалидитетом, а и томе како закон треба да важи и примјењује се једнако за све.  

У спортској сали Полицијске академије гости су били дјеца и њихови родитељи из удружења „Растимо заједно“ из Даниловграда. Заједно с професором физичког васпитања на Полицијској академији Иваном Бојовићем и  полазницима/ама XIV генерације учествовали су у спортским активностима, извођењу физичких вјежби, играли кошарку.

- Придружили су им се и инструктори из Мото-клуба „Безбједност“ истичући важност безбједне вожње. Дјеца су могла да се сликају на моторима који се користе за обуку на Полицијској академији. В. д. директора Полицијске академије Светомир Кнежевић поручио је да је обавеза свих, а нарочито образовних установа да указују на једнакост и значај поштовања права особа с инвалидитетом, али и да допринесу њиховој интеграцији у друштву- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 13:16