/ - фото илустрација
26/10/2021 u 12:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Објављен позив за COFUND у оквиру Марија Склодовска Кири акција

Укупни буџет позива за 2021. годину износи 89 милиона еура

Отворен је позив за суфинансирање регионалних, националних и међународних програма - COFUND, у оквиру Марија Склодовска Кири акција, уз рок за подношење пријава до 10. фебруара 2022. године.

Укупни буџет позива за 2021. годину износи 89 милиона еура.

- COFUND акција усмјерена је на суфинансирање нових или постојећих докторских програма и постдокторских шема стипендирања у земљама ЕУ или земљама придруженим програму Хоризонт Европа у циљу ширења најбољих MSCA пракси кроз промовисање високих стандарда и одличних услова рада. Ово укључује интернационалну, интердисциплинарну и интерсекторску обуку истраживача, као и мобилност истраживача у свим фазама њихове каријере- саопштено је из Министарства просвјете, науке, културе и спорта.

У пракси, кроз MSCA COFUND обезбјеђују се комплементарна средства за докторске или постдокторске програме које спроводе правна лица (нпр. органи владе, регионални органи, агенције за финансирање, универзитети, истраживачке организације, предузец́а) са сједиштем у државама чланицама ЕУ или земљама придруженим програму Хоризонт Европа, у износу од највише 10 милиона еура, по пријави.

На позив се пријављује једно правно лице, али постоји могућност укључивања партнерских институција.

Опширније на линк.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 12:16