Мокри путеви, илустрација / - ФОТО: UNSPLASH
02/12/2021 u 08:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Опрез због мокрих путева и поледице

Из АМСЦГ су упозорили да у јутарњим сатима и током ноћи на путевима у планинским предјелима има мјестимичне поледице

У Црној Гори у нижим предјелима јутрос се саобраћа по мокрим и клизавим путевима, док у вишим планинским предјелима има мјестимично поледице, саопштено је из Ауто мото савеза (АМСЦГ).

Из АМСЦГ су упозорили да у јутарњим сатима и током ноћи на путевима у планинским предјелима има мјестимичне поледице.

Они су упозорили на ситније одроне на путевима дуж клисура и усјека и савјетовали возачима да прилагоде вожњу временским и саобраћајним условима.

Употреба зимских гума обавезна је до 1. априла, на путевима гдје је то назначено саобраћајном сигнализацијом, без обзира на то да ли на том путу постоје зимски услови.

На магистралном путу Рожаје-Шпиљани саобраћај ће бити обустављен од осам до 11 сати и од 13 сати и 30 минута до 16 сати и 30 минута. Ван тих термина саобраћај је на мјестима радова регулисан семафорском сигнализацијом.

Саобраћај на путу Пљевља-Метаљка биће обустављен од 12 до 16 сати због асфалтирања.

Због изградње магистралног пута Цетиње - Никшић, саобраћај на регионалном путу Цетиње-Чево биће обустављен од девет до 11 и од 13 до 15 сати, а у осталом периоду долазиће повремено до прекида не дужих од 15 минута.

На магистралном путу М-3 Даниловград – Подгорица због реконструкције саобраћа се једном траком наизмјенично на мјестима радова, а могући су краћи застоји, не дужи од 15 минута.

На магистралном путу М-3, дионица Комански мост-Подгорица, промијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту радова.

Због радова на магистралном путу М-4, дионица Подгорица-Тузи, затворена је једна трака булевара.

На магистралном путу М-1, дионица кроз Бечиће, саобраћа се у складу са постављеном саобраћајном сигнализацијом.

Због измјештања водовода од хотела Маестрал до плаже Каменово у Будви измијењен је режим саобраћаја са двосмјерног на једносмјерни на мјесту изводјења радова.

Због реконструкције главног цјевовода на регионалном путу Р-18 Пљевља-Градац-Шула у улици Ослобођења доћи ће до потпуне обуставе саобраћаја за све врсте возила. Омогућено је коришћење алтернативног пута.

Због санације нестабилних косина саобраћај на регионалном путу Беране - Петњица промјењен је са са двосмјерног на једносмјерни, а долазиће и до повремених обустава, не дужих од 30 минута .

На првој дионици ауто пута Подгорица-Матешево забрањен је пролаз за вријеме радова.

Пролаз је једино дозвољен возилима која посједују пропусницу компаније ЦРБЦ.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. april 2024 12:09